Aslan 'Altın' buldu

Aslan 'Altın' buldu











Galatasaray, Arsenal yenilgisini Suat Altın Kayseri Erciyes'i 2-1 yenerek az da olsa unutturdu. Sarı kırmızılılılar 2-1'lik galibiyetle puanını 10'a yükseltti.

Geçen haftaki Sivas galibiyetinin ardından Arsenal karşısında beklemediği bir skora alan Galatasaray moral için Kayseri Erciyes deplasmanındaydı. Ev sahibi için de kritik bir önem taşıyan karşılaşmada iki takımın da önemli eksikleri vardı. 

Ev sahibi Erciyesspor'da sakatlıkları bulunan Jacques Zoua ve İlhan Parlak bu karşılaşmada forma giyemedi. Konuk ekip Galatasaray'da ise sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken Emre Çolak, Gökhan Zan, Hakan Balta ve Bruma teknik direktör Cesare Prandelli tarafından Kayseri'ye gelen kafileye dahil edilmedi. Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli, Arsenal maçındaki 3-5-2 taktiğinden vageçerek 4'lü defansa döndü ve Telles'e uzun süre sonra ilk kez bir lig maçında 11'de görev verirken, sağ bekte Tarık forma giydi. Son olarak Balıkesir maçında forma giyen Yasin de eski takımına karşı oynadı.

Maça Galatasaray daha etkili başladı. Oyunu karşı yarı alana yıkan sarı kırmızılılar, ilk devrede Yasin ve Olcan ile önemli pozisyonla yakaladı. Ancak Gökhan bu pozisyonlarda başarılıydı. Erciyesspor ise Necati ile gole 2 kez yaklaştı. Bu pozisyonlarda da yıldız golcü kaleyi bulamadı.

2. yarıya hızlı başlayan Galatasaray oldu. 47. dakikada Olcan Adın'ın güzel pasında ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda buluşan Burak Yılmaz topu göğsüyle yere indirir indirmez yerden şutunu çekti ancak top az farkla yandan dışarı çıktı.

Galatasaray, hızlı başlangıcın meyvesini kısa sürede aldı. 51. dakikada kullanılan kornerde altı pasta topla buluşan Burak Yılmaz, dönerek vurdu ve takımını öne getiren isim oldu. Burak bu sezon 3. kez gol sevinci yaşamış oldu. Golden sonra daha kontrollü oynayan Galatasaray, 67. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder farkı ikiye çıkaran golü attı.

81. dakikada ev sahibi ekibi umutlandıran gol geldi. Kornerde oluşan karambolde topu önünde bulan Caner, skoru 2-1'e getirdi.

Kalan bölümde başka bir gol olmadı ve Galatasaray, karşılaşmayı 2-1 kazanıp Arsenal yenilgisini unutturmayı başardı. Sarı kırmızılılar, puanını da 10'a yükselti. 


KAYSERİ ERCİYESSPOR - GALATASARAY

STAT: Kadir Has
HAKEM:  Mustafa İlker Coşkun
YAYIN: Lig TV

KAYSERİ ERCİYESSPOR:Gökhan Değirmenci, Caner Osmanpaşa, Mangane (Dk. 59 Barış Memiş), Boye, Anıl Karaer, Cenk Ahmet Alkılıç, Sylla (Dk. 71 Vlaminckx), Mandjeck, Murat Yıldırım, Necati Ateş, Edinho (Dk. 59 Cem Can)
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

GALATASARAY: Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 87 Dzmaili), Olcan Adın, Yasin Öztekin (Dk. 59 Hamit Altıntop), Burak Yılmaz (Dk. 69 Umut Bulut)
TEKNİK DİREKTÖR: Cesare Prandelli

GOLLER: Dk. 52 Burak Yılmaz, Dk. 67 Sneijder (Galatasaray), Dk. 81 Caner Osmanpaşa (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor),

SARI KARTLAR: Dk. 50 Mangane (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor), Dk. 62 Olcan Adın, Dk. 64 Melo, Dk. 76 Tarık Çamdal, Dk. 87 Sneijder (Galatasaray)
-reklam01-