"Kaybetseydik üzülürdük"

"Kaybetseydik üzülürdük"
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek yarı finale yükseldikleri maçın ardından, "İki takımı karşılaştırıldığında biz daha üstün bir ekibiz" değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 1-1 biten ilk maçta da bu karşılaşmada da kazanmaları gerektiğini bildiklerini belirterek, "İlk maçta da kazanmalıydık iyi oynayan ekip bizdik. 1-1'in morali ve seyirci desteği de rakibimizdeydi. Maça iyi başladık ve iyi pozisyonlar da bulduk ama 3-0 öne geçecekken ilk yarı 2-0 geride kapattık" dedi.

Karşılaşmada daha iyi oynayan ekibin Bursaspor olduğunu savunan Güneş, "Geriye düştük ama oyunu, mücadele etmeyi bırakmadık. Maçı da 3-2 kazandık. Defans hatalarını düzelttiğimiz zaman daha iyi bir takım olacağız. Kaybetseydik üzülürdük çünkü İki takım karşılaştırıldığında biz daha üstün bir ekibiz" diye konuştu.

Güneş, Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası'nda 2, Spor Toto Süper Lig'de ise 1 maç oynayacaklarını ifade ederek, "Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz. Ligde de kupada da iddialı takım. Kendimizi test etmemiz açısından rakibimizle oynayacağımız 3 maç bize çok şey gösterecek. Fenerbahçe favori gözüküyor ama bunu tersine çevirmeye çalışacağız" ifadesini kullandı. 

Gençlerbirliği cephesi
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise maçı tekrar seyretmeden karşılaşmanın hakemi hakkında yorum yapmayacağını belirtti. 

Oyuncularını tebrik eden Bakkal, "Maçta iyi oynadığımızı düşünüyorum. 10 kişi kalıp golü de yedikten sonra demoralize olduk. Bursaspor gibi kaliteli bir takıma karşı 10 kişi kalınca işiniz de zor oluyor" ifadelerini kullandı.

Bakkal, maç sırasında taraftarlarla girdiği diyaloğa ilişkinse "Devamlı konuşma, devamlı taktik, devamlı sataşma... Böyle bir tatsızlık yaşandı. 2-1 galibiz, destek olunacağına kulübeyle, teknik direktörle oynama...Bir garez olduğunu düşünüyorum ama herkese mal etmek de istemiyorum" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise maçın hakemini eleştirerek, "Bursaspor'u tebrik ediyorum. Ama karşılaşmada tebrik edilmesi gereken biri varsa o da maçın hakemiydi. Allah böyle hakemleri başımızdan eksik etmesin. Hakemi kutluyorum" dedi.