Kavgaya karışana 60 bin avro ceza

Kavgaya karışana 60 bin avro ceza
Atletico Madrid ve Deportivo arasında geçen hafta oynanan maç öncesinde iki kulübün taraftar grupları arasında çıkan kavgaya karışanlara ağır cezalar gelecek.

İspanya'da sporda toleranssızlık, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve şiddet olaylarına karşı 2007'de kurulan daimi ulusal komisyon, Deportivolu bir taraftarın ölümüyle sonuçlanan olayda kavgaya karışanlara yeni cezalar getirilmesini talep etti.

Komisyon, "Frente Atletico" ve "Riazor Blues" adlı taraftar gruplarında kavgaya karıştığı tespit edilen 88 kişinin her birine 60 bin birer avro para ve 5 yıl İspanya'daki tüm spor müsabakalarından men cezası alması gerektiğini gerektiğini ifade etti. 

Ayrıca, kavga günü Vicente Calderon Stadı'nın dışında rakip takım taraftarlarını kışkırttığı ve güvenlik görevlilerinin işlerini yapmalarını engellediği tespit edilen Atletico Madridli 4 taraftar için de 3 bin birer avro para cezası ve 12 ay boyunca tüm spor müsabakalarına giriş yasağı istendi.

Bu arada La Liga'da bu hafta oynanacak Rayo Vallecano-Sevilla, Real Madrid-Celta Vigo ve Barcelona-Espanyol maçları, "güvenlik açısından yüksek riskli" kategorisinde gösterildi.