Paşa evinde kral!

Paşa evinde kral!
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa evinde T.Konyaspor'u ağırladı.

Kasımpaşa sahadan 2-0 galip ayrıldı. Karşılaşmadan önce Torku Konyaspor taraftarlarının bulunduğu misafir takım tribününde gerginlik yaşandı. Polisler, müdahale ederek bazı Konyasporlu taraftarları stadın dışına çıkardı.

Müsabaka başladıktan sonra da bu sefer Kasımpaşa tribünleri karıştı. Kapalı kale arkasındaki tribünde lacivert-beyazlı taraftarlar arasında gerginlik çıktı. İki ayrı taraftar grubu arasında yaşanan kavgaya, tribüne gelen çok sayıda çevik kuvvet polisi müdahale etti. Çevik kuvvet ekipleri, bu iki grubun arasına oturarak taraftarları ayırdı.

18. dakikada Castro'nun sağdan ceza sahasına ortasında Adem Büyük'ün yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. 27. dakikada Babel'in yaklaşık 30 metreden yaptığı sert vuruşta top üstten dışarı gitti. 42. dakikada Tunay Torun'un sağdan ortasında ceza sahasında Adem Büyük topu kafayla Scarione'ye indirdi. Scarione'nin kale sahasının içinde topa voleyle yaptığı vuruşta kaleci Kaya, meşin yuvarlağı son anda kornere tokatladı. 45+1. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Scarione'nin pasında ceza sahasına giren Tunay'ın şutunu kaleci Kaya kurtardı. Dönen topu takip eden Tunay, arka direkteki Scarione'ye pasını çıkardı. Scarione'nin iyi yükselerek yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca takımlar soyunma odalarına 1-0'lık sonuçla gitti. Maçın ikinci yarısında da ilk yarıda olduğu gibi ev sahibi Kasımpaşa'nın üstün olduğu bir oyun vardı.

Kasımpaşa etkileyici oyuncularıyla karşılaşmanın 2. devresinde bir çok pozisyon buldu. 70. dakikada ise Ryan Babel skoru 2-0'a getiren golü attı. Golden sonra oyundan iyice düşen Torku Konyaspor kalesinde bir çok pozisyon buldu.

2. golün sahibi Babel kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda fileleri bulamadı. Maçın geride kalan dakikalarında da pozisyonlar olsa da skor değişmedi ve Kasımpaşa sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Kasımpaşa bu sezon evinde oynadığı 4 maçtan 3'nü kazandı birinde ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

Bu sonucun ardından Kasımpaşa ligdeki puanını 12'ye çıkardı, Torku Konyaspor ise 6 puanda kaldı.