Buraların 'Paşa'sı Kartal!

Buraların 'Paşa'sı Kartal!

undefined





Beşiktaş, şampiyonluk yolunda çok kritik virajda Kasımpaşa'yı 5-1'le geçti. Bu  galibiyetle 58 puana yükselen Beşiktaş, maç fazlası ve averajla liderliğe yükseldi.
 
Kartal'a farklı galibiyeti getiren golle Mustafa Pektemek, Demba Ba, Ramon Motta, Olcay Şahan ve Jose Ernesto Sosa'dan geldi. Öte yandan Kasımpaşa maçı 9 kişi tamamladı.
 
FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ
Kara Kartal maça adeta golle başladı. Henüz 3. dakikada Sosa köşe vuruşunu kullandı, Sivok kafayla indirdi, Mustafa Pektemek de yine kafayla Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.
 
Dakikalar 38'i gösterirken bu kez sahneye Demba Ba çıktı. Senegalli yıldız, 2 haftalık suskunluğunu Kasımpaşa karşısında bozdu ve farkı ikiye çıkardı. Öte yandan Demba Ba da bu sezon ligdeki gol sayısını 16'ya çıkardı.
41'de Tunay Torun, Kasımpaşa'yı soyunma odasına ümitli götüren isim oldu.
 
KASIMPAŞA 9 KİŞİ
Ancak 2. yarıya da fırtına gibi giren bir Beşiktaş vardı. Siyah beyazlılar, 50. dakikada Motta'nın çok şık golüyle skoru 3-1'e getirdi.
 
Golden sadece 3 dakika sonra Kasımpaşa adeta şok yaşadı. 53'te Demba Ba, kaleci ile bomboş pozisyonda karşı karşıya kalmak üzereyken Barış Başdaş'ın arkadan sert müdahalesiyle yerde kalınca, Barış direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Eksik kalan rakibi karşısında iyice rahatlayan Beşiktaş, 75. dakikada Mustafa'nın harika pası ve Olcay'ın jeneriklik golüyle 4-1 öne geçti.
 
Öte yandan 78. dakikada kendi taraftarıyla tartışmaya giren Adem Büyük, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kasımpaşa bu kartla maça 9 kişi devam etti.
 
Ve maça son noktayı Sosa koydu ve Arjantinli yıldız 86'da ceza sahasına girmeden sert şutunda skoru belirledi: 1-5!
Bu sonuçla 58 puana yükselen Beşiktaş, maç fazlası ve averajla liderliğe yükseldi. Kasımpaşa ise 29 puanda kaldı.
 
STAT: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, Asım Yusuf Öz
 
KASIMPAŞA: Isaksson, Veysel Sarı (Dk. 87 Erhan Kartal), Donk, Barış Başdaş, Sancak Kaplan (Dk. 84 Ferhat Kiraz), Tunay Torun (Dk. 72 Malki), Castro, İlhan Eker, Adem Büyük, Scarione, Babel
 
BEŞİKTAŞ: Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Motta, Sosa, Hutchinson (Dk. 87 Necip Uysal), Tolgay Arslan (Dk. 84 Oğuzhan Özyakup), Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Demba Ba (Dk. 76 Kerim Frei Koyunlu)
 
GOLLER: Dk. 3 Mustafa Pektemek, Dk. 38 Demba Ba, Dk. 50 Motta, Dk. 75 Olcay, Dk. 86 Sosa (Beşiktaş), Dk. 41 Tunay Torun (Kasımpaşa)
 
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 53 Barış Başdaş, Dk. 77 Adem Büyük (Kasımpaşa)
 
SARI KART: Dk. 38 İlhan Eker (Kasımpaşa)derliğe yükseldi.
 
(Ligtv.com.tr)