Kartal'ın rakibi ligde namağlup

Kartal'ın rakibi ligde namağlup
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi grubundaki rakiplerinden Benfica, evinde Moreirense'yi 3-0 mağlup etti.

Benfica Portekiz Premier Ligi'nin 11.haftasında, ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Moreirense'yi ağırladı. Maçın favorisi olan ev sahibi ekip beklendiği gibi mücadeleye etkili başladı. Benfica'nın beklediği gol 32.dakikada Pizzi'nin ayağından geldi. İlk yarı bu golle 1-0 Benfica üstünlüğüyle sona erdi. Ev sahibi ekip ikinci yarıya da hızlı başladı ve yine sahneye Pizzi çıktı. 58.dakikada gelen golle lider maçtaki farkı ikiye çıkarmış oldu. Etkili oyununu sürdüren Benfica'da son sözü Raul Jimenez söyledi ve maç 3-0 Benfica üstünlüğüyle sonuçlandı.

Moreirense karşısında üstün bir oyun sergileyen Benfica, yüzde 70 toplama oynama yüzdesiyle rakibine topu adeta unutturdu. Moreirense'nin 3 şutuna, ev sahibi ekip 22 şut çekerek karşılık verdi.

Bu maçın ardından Benfica, Portekiz Premier Ligi'nde 11.hafta sonunda namağlup tek takım olarak 29 puanla liderliğini sürdürdü. Moreirense ise 8 puanla 16.sırada kaldı.

Benfica'nın Şampiyonlar Ligi'nde son hafta oynayacağı Napoli maçı, temsilcimiz Beşiktaş'ın turnuvadaki geleceği açısından oldukça önemli olacak.


Ligtv.com.tr