Kartal'ın müthiş planı ortaya çıktı

Video yükleniyor...

Beşiktaş'ın, Senegalli golcü Demba Ba'yı sezon başı Chelsea'den transfer ederken, bir sene oynatarak satmayı planladığı belirlendi.

Siyah-beyazlıların hedefi attığı gollerden sonra şükür secdesi yapan Demba Ba’yı, Arap ülkelerine göndermekti ama Shanghai Shenhua’nın yaptığı 13 milyon euroluk teklif piyango gibi geldi. Yönetimin daha şimdiden Arap ve Çin takımlarının kanca atabileceği oyuncular için yeni transfer projeleri geliştirmeye başladığı ifade edildi.

Beşiktaş’ın 13 milyon euro bonservisle Shanghai Shenhua’ya sattığı Demba Ba’yı sezon başında proje transferi olarak kadrosuna kattığı ortaya çıktı.

Başkan Fikret Orman’ın yakın ilişkilerini kullanarak büyük uğraşların ardından Chelsea’den aldığı Demba Ba’nın bugün gönderilmesinin temellerinin sezon başında atıldığı belirlendi. Dönemin sportif direktörü olan Önder Özen’in de içinde bulunduğu bir transfer projesi geliştiren siyah-beyazlıların, Senegalli golcüyü bir sezon oynatarak Arap ülkelerine satmayı planladıkları ifade edildi.

Çin’den gelen müthiş teklifi büyük sürpriz olarak değerlendiren Beşiktaşlı yöneticilerin, Demba Ba’nın alternatiflerini bile o dönem belirlediği kaydedildi. Bundan sonraki transfer politikasını “oynat-sat” olarak belirleyen siyah-beyazlıların, Demba Ba için sezon başında yapılan toplantılarda, “Her golden sonra secdesini yaparak Allah’a şükrediyor. Taraftarımız çok sevecek. Türkiye müslüman bir ülke bu nedenle performansı çok iyi olacak. Bu nedenle bir sene sonra Arap ülkelerinden mutlaka Demba Ba’ya teklifler gelecektir” yorumunu yaptıkları belirtildi. Bu düşüncelerle transfer edilen Demba Ba’ya daha bir ay geçmeden Arap ülkelerinden teklifler gelmesi yönetimi haklı çıkardı.

İlk teması Erdal Torunoğulları’nın başlattığı, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin genişlettiği ve son noktayı Başkan Fikret Orman’ın koyduğu bu transferde Shangnai Shenhua’nın yaptığı 13 milyon euroluk teklif ise Beşiktaş’a piyango gibi geldi. Senegalli forvetle yollarını ayıran siyah-beyazlılar yeni transfer projeleri geliştirmek için kolları sıvadı. Yönetim yine Arap ülkeleri ve Çin takımlarının hedefinde olabilecek oyuncular için önümüzdeki günlerde yoğun mesai harcayacak.

Kaynak: Milliyet

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Beşiktaş