Kartal'ın Başakşehir uğuru

Video yükleniyor...

Vodafone Arena'daki inşaat çalışmaları nedeniyle bu sezon maçlarını farklı statlarda oynamak zorunda kalan Beşiktaş'a Başakşehir Fatih Terim Stadı uğurlu geldi.

Bu sezon Spor Toto Spor Lig'de 3 maçını Başakşehir'de oynayan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmaların tamamını kazandı. İlk olarak İstanbul Başakşehir'in evsahipliğinde ligin 9. haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadı'na çıkan "Kara Kartallar", sahadan 2-1 galip ayrıldı. Sonraki hafta aynı statta evsahibi olarak Kasımpaşa'yı konuk eden Beşiktaş, bu kez 2-0'lık skorla 3 puanı hanesine yazdırdı. Siyah-beyazlılar, bu galibiyetin ardından averajla liderlik koltuğuna yükseldi.

"Kara Kartallar", son olarak 14. haftada Başakşehir'de konuk ettiği Akhisar Belediyespor'u 3-1'le geçerek, liderliğini sürdürdü.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynadığı 3 maçta rakip fileleri 7 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde sadece 2 gol gördü.

-Atatürk Olimpiyat Stadı'nda lig galibiyeti yok

Beşiktaş, İstanbul'da evsahipliği yaptığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ise bu sezon ligde galibiyet yüzü göremedi. Bu statta da 3 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, 2 beraberlik alıp, 1 kez mağlup oldu ve toplam 7 puan yitirdi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan "Kara Kartallar", Fenerbahçe'ye ise 2-0 yenildi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu sezon sadece Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar alan siyah-beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Çaykur Rizespor'a 1-0 mağlup oldu.

Beşiktaş, evsahibi olarak Ankara'da oynadığı Sivasspor maçını 3-2, Konya'da oynadığı Trabzonspor karşılaşmasını ise 3-0 kazandı.