Kartal'dan forvet sözleri...

Video yükleniyor...

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda Altınordu'yu 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'de, teknik direktör İsmail Kartal, "Kötü zemine rağmen Fenerbahçe kimliğini, karakterini sahaya yansıtarak kazandık" dedi.

Kartal, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, 10 günlük kamp döneminin ardından bu maça iyi hazırlanıp geldiklerini söyledi.

Isınmadan gelen oyuncuların sahanın zemininin kötü olduğunu aktardığını kaydeden Kartal, şöyle konuştu:

"Biz de onlardan sakatlanmadan, kontrollü, Fenerbahçe'ye yakışır bir oyun istedik. İlk yarı çok iyi oynadığımız söylenemez. Sahanın zeminine adapte olmaya çalıştık. Kötü zemine rağmen Fenerbahçe kimliğini, karakterini sahaya yansıtarak kazandık. Takımdan fiziksel olarak memnunum, ikinci yarıda yapmamız gerekenleri bir nebze olsun yaptık.

Kartal, sahanın zemini nedeniyle Emre Belözoğlu'nun sakatlandığını belirterek, "Böylesine önemli bir şehrin stadının zemininin daha iyi olması gerekir. Zemin daha iyi olsaydı, daha iyi futbol izletip, futbolun akıcılığını daha fazla ortaya koyabilirdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu gibi zeminlerin düzeltilip, futbolcuların sağlığını düşünmek gerekir" dedi.

Emre Belözoğlu'nun MR'ının çekileceğini kaydeden Kartal, Emre'nin 2 veya 3 hafta takımdan uzak kalabileceğini ancak Kardemir Karabükspor maçına yetişmesini umduklarını kaydetti.

Kartal, Diego'yu fazla riske etmediklerini, kendisinin de zeminden şikayetçi olduğunu, Diego'nun ikinci yarı biraz daha süre almasını istediklerini söyledi.

Altınordu'nun altyapıya önem verdiğini kaydeden Kartal, "Başkanından, yöneticilerine kadar takdir ediyorum. Biz de bugün 2 genç oyuncumuzu oynattık. Onları Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye kazandırmak için şans veriyoruz" diye konuştu.

Kartal, transfer talebinin olduğunu belirterek, "Ama kesin olacak diye bir görüş bildirmedik. Elimizdeki oyuncuların hepsi değerli oyuncular. Afrika Kupası'na gidecek Sow'un yerine belki ekonomik şartları uygun bir oyuncu düşünmüştük ama şu anda öyle bir şey yok" dedi.