Karpin kovuldu

Karpin kovuldu
Rusya Premier Lig ekiplerinden Spartak Moskova, Rus teknik direktör Valeri Karpin ile yollarını ayırdı.

Ligde 21. hafta itibarıyla lider Lokomotiv Moskova'nın 4 puan gerisinde 3. sırada bulunan başkent ekibi, bu yılki başarısız performansı nedeniyle teknik direktör Valeri Karpin ile karşılıklı anlaştıktan sonra yollarını ayırdı ve yerine geçici olarak 36 yaşındaki yardımcısı Dmitri Gunko'yu getirdi.

Spartak, yeni yıla önce Terek Grozny'e yenilerek başlamış, daha sonra da Rusya Kupası'nda üçüncü lig ekiplerinden Tosno'ya mağlup olup kupanın dışında kalmıştı. Spartak Moskova'nın son olarak lig sonuncusu Anji Mahaçkala ile 2-2 berabere kalması lider Lokomotiv Moskova'nın 4 puan gerisine düşerek lig sıralamasında üçüncü sıraya gerilemesine neden olmuştu.

45 yaşındaki Valeri Karpin, yıllarca Spartak Moskova'ya futbolcu olarak hizmet ettikten sonra, 2008 yılında kulübün genel menajeri olmuştu. 2009 yılının nisan ayında Danimarkalı teknik direktör Michael Laudrup'un yerine getirilen Karpin, Spartak'ın sezon sonunda ligi ikinci bitirmesini sağlamıştı. 2012 yılının mayıs ayında Spartak'ın, İspanyol teknik direktör Unai Emery'yi göreve getirmesiyle teknik adamlık görevinden çok arka planda görev alan Karpin, İspanyol teknik adamın kasım ayında işine son verilmesiyle yeniden Rus ekibinin başına geçmişti.