"Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar"

Video yükleniyor...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-0 kazandıkları Bursaspor maçında ikinci yarıda daha iyi pozisyonlar ürettiklerini söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Lokomotiv Moskova ile oynadıkları UEFA Avrupa Ligi maçının yorgunluğuna rağmen futbolcularının ellerinden geleni yaptığını ifade ederek, "İlk yarıda rakibin baskısıyla pozisyonlar verdik. İkinci yarı orta sahayı kontrol altına aldıktan sonra daha iyi pozisyonlar ürettik" dedi.

Güneş, Bursaspor'un iyi oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Bursaspor iyi oynadı. Kazanmaya daha yakın takım onlardı. Bizim sezon başından beri ilk defa şans yüzümüze güldü. Oyuncularımın iyi niyeti, kazanma arzuları vardı. Biraz da şans yanımızdaydı, 3 puan aldık. Bu maç, inşallah ders olur. Daha çok pozisyona giren, rakibe az pozisyon veren bir takım olmalıyız. Şampiyonluğa oynayan bir takım böyle olmalı. Bursaspor'a da 'geçmiş olsun' diyor, başarılar diliyorum."

Bir basın mensubunun, "Takımda performans düşüklüğü var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Güneş, "Performans düşüklüğünü kabul etmiyoruz. Olsaydı bu maçta son dakikaya kadar oyunda kalamazdık. Medyadaki arkadaşlarımız oyuncu tercihini yapmış, kadro yapmaya çalışıyor. Bu yanlış. Siz yazınızı yazın. Eleştirebilirsiniz ama oyuncuları tahrik eden yazılar hiç doğru değil, yakışık almaz. Oyunculara hakarete varan şekilde yazı yazmak doğru değil" yanıtını verdi.

Maç sonrası, futbolcusu Gökhan Töre'nin Ertuğrul Sağlam ile tartıştığının belirtilmesi üzerine Güneş, "Ertuğrul hoca, hakaret ettiğini söyledi. Gökhan ise bunu kabul etmedi. Her ne olursa olsun benim oyuncumun rakip antrenöre olumsuz davranışını kendime yapılmış kabul ederim. Uyarır ve gereğini yaparım" değerlendirmesinde bulundu.

"Küfürler, bana dokunmadı"
Şenol Güneş, Bursaspor taraftarlarının kendisine yönelik eleştirilerinin anımsatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Bursa'ya yazık olmasın. Ben Bursa'yı da, takımı da, oyuncuları da, bu şehri de çok seviyorum. Tarihi bir şehir. Burada iyi niyetle hizmet ettim. Futbol hayatımda en büyük katkıyı bu kulübe yaptım, bugün de nimetleri yeniyor. Küfürler, bana dokunmadı. Senin kaptanın bana gelmek için yalvardı. Ben hiçbir oyuncunu ayartmadım."

Şenol Güneş, sözlerini Ömer Hayyam'ın "Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar. Güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar. Üzülme, doğruların kaderidir yalnızlık. Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar" şiiriyle tamamladı.