Kararını verdi! İşte Pereira'nın Monaco taktiği!..

Kararını verdi! İşte Pereira'nın Monaco taktiği!..
FenerbahçeTeknik Direktörü Vitor Pereira’nın, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynanacak Monaco maçları öncesi son kararı 3-5-2...

Sarı lacivertliler tüm hazırlık maçlarında ve kamp dönemi boyunca 3-5-2 sistemini denemiş ancak Pereira son kararını vermemişti. Portekizli hoca noktayı, önceki gece yapılan Al Faisaly maçı sonrası koydu ve 3-5-2 taktiği ile Monaco maçlarında boy göstereceğini açıkladı. Peki Pereira nasıl ve neden bu sistemi seçti?

İşte yanıtları...

KALABALIK  ORTA SAHA
Monaco maçlarında kanat oyuncuları Alper ve Volkan Şen cezalı oldukları için yoklar. Pereira bu dönemde takımın 4-3-3 sisteminde verimli olamayacağını düşündü. Kanat oyuncularının yokluğunda 3-5-2 daha mantıklı geldi.

Emenike’nin hazırlık dönemindeki performansı Pereira’yı çok etkiledi. Çift forvette ikinci oyuncunun Emenike olması, Pereira’nın hücumda daha başarılı olacakları fikrini uyandırdı.

Orta alan üçlüsünü oluşturan Ozan, Josef ve Salih 3-5-2’de çok daha verimli göründüler. Bu üçlünün 4-3-3’te performansının düşmesi Pereira’yı düşündürdü.

Monaco 4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemleri ile oynuyor. 5’li orta alanla mücadele ettiklerinde Fenerbahçe’ye üstünlük sağlayabileceklerini düşünen Pereira bu nedenle orta alanı 5’lemeyi planlıyor.

TECRÜBE AĞIR BASTI
Eğer Monaco geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde yaptığı gibi 4-3-3 oynarsa bu da Pereira’nın işine gelecek. 5’li orta alanla rakibe büyük bir üstünlük sağlayabileceğini düşünüyor. 

Geçen sezon kanatlarda oynayan oyunculardan Nani dışında skor katkısı alınamaması Fenerbahçe’nin gol sayısını düşürmüştü. Monaco maçlarında gol kısırlığı çekmek istemeyen Pereira çift forvet ile bu sorunu çözecek.

Üçlü savunmada oynayan Kjaer, Skrtel ve Neustadter’in yüksek tecrübesi de Pereira’nın kararınında etken oldu. Bu üç oyuncunun da savunmayı iyi kontrol edebileceğini düşün Portekizli defansta sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyor.

MONACO’YA BiLENiYORLAR
FENERBAHÇE, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa’nın Monaco takımıyla çarşamba günü oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Pereira yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, önceki gün Suudi Arabistan ekibi El Faisaly ile oynanan antrenman maçında görev alan oyuncuların yenilenme çalışması yaptıkları belirtildi.

Kaynak: Hürriyet

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
Beşiktaş transfer haberleri
Fenerbahçe transfer haberleri
Galatasaray transfer haberleri
Trabzonspor transfer haberleri