Karardan dönüş yok

Karardan dönüş yok
Bayern Münih'in yıldızı Franck Ribery, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps ile konuştuğunu ve milli takımdan emeklilik kararının "kesin" olduğunu açıkladı.

Alman basınına konuşan Ribery, milli takımı bırakma kararını önce aldığını açıklamasına rağmen çıkan spekülasyonlardan rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Bu konuyu Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps ile de görüştüm. Milli takıma geri dönmeyeceğim" dedi.

Bu konuda aldığı kararın "kesin" nitelikte olduğunu vurgulayan 31 yaşındaki oyuncu, "Sadece Bayern Münih'teki oyunuma konsantre olmak istiyorum ve milli takımı bırakma kararına bakış açımda değişiklik yok. Bu konuda herkesin bir yorumda bulunması beni endişelendirmiyor" ifadelerini kullandı.

Mayıs ayından beri devam eden ve FIFA Dünya Kupası'nda oynayamamasına yol açan sakatlığı hakkında da bilgi veren Ribery, "Bu sakatlık gerçekten de çok kötü oldu çünkü öncesinde formum iyiydi. Geçen haftalarda çok çalışarak açığımı kapattım" dedi.

Sakatlığında tamamen kurtulduğunu belirten Fransız yıldız, yeniden Bayern Münih forması giymeye hazır olduğunu ve teknik direktör Pep Guardiola'nın görev vermesi halinde oynamak istediğini söyledi.

UEFA Başkanı Platini, Ribery'nin emeklilik kararının ardından yaptığı açıklamada, "FIFA kuralları gereği teknik direktör Didier Deschamps Ribery'i milli takıma davet ederse gelmesi lazım, gelmezse Bayern Münih'te 3 maç ceza alır" değerlendirmesinde bulunmuştu.