Karaman'dan transfer açıklaması!

Karaman'dan transfer açıklaması!
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, takımın ve kulübün gelişimini tamamlayıp Süper Lig'de devamlı olan bir kulüp yapısını oluşturmak istediklerini söyledi.

Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda, ÜniRizespor Topluluğu tarafından organize edilen "Bilim ve Spor" paneline katıldı.

Çaykur Rizespor'un iki senedir küme düşmemek için oynadığını belirten Karaman, "Biz bu sene tehlikeli bölgeleri yaşamak istemiyoruz. Takımın ve kulübün gelişimini tamamlayıp Süper Lig'de devamlı olan bir kulüp yapısını oluşturmak istiyoruz. Bu yapıyı oluştururken sıralama varsa yukarı gideriz. Aşağıda bulunmak istemiyoruz. İki senedir nerede oynadığımız belli, kulübün yapısı belli" dedi.

Taraftara, hayallerle yaşamamaları yönünde seslenen Karaman, "Gerçekleri göreceksin, bütçeni bileceksin. Beşiktaş gibi 135 milyon avroya karşı, 35 milyon avro oynuyor. Galatasaray'ın bütçesi 200 milyon avronun üzerinde. Böyle bir bütçeyle savaş verdiğin yerde, yerini bileceksin. Tabii ki de benim hedefim UEFA'da ve ligde ilk dörtte oynamak. Çaykur Rizepor iki sene sonra küme düşen takım değil, ligde kalıcı bir takım unvanını alacak önce. Ondan sonra da oraları hedefleyecek" diye konuştu.

Osmanlıspor maçı

Hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Osmanlıspor'un iyi bir takım olduğunu ifade eden Karaman, "Biz bütün maçları kazanmak için oynuyoruz. Bazen yeniliyoruz bazen de berabere kalıyoruz" dedi.

Takımın 5 futbolcusunun, milli takımlarda bulunduğunu aktaran Karaman, şöyle devam etti:

"Perşembe akşamı gelecekler, cuma da Ankara'ya gidiyoruz. Çok iyi hazırlanıyoruz. İçeride iki mağlubiyetimiz var, Akhisar Belediyespor ve Bursaspor maçı. Galatasaray maçı ile birisini telafi ettik. Bunu da telafi etmemiz lazım. Dışarıda alacağımız bir galibiyet, içeride tek kalan mağlubiyeti unutturacak. Ligde farklı bir düşünce ile devam edeceğiz. Bu açından Osmanlıspor maçı çok önemli. Rakibimize saygı duyuyoruz, deplasmanda Eskişehirspor'u net bir skorla yenen bir takım. İyi bir maç olacak."

Yurt dışında iki milli takımın maçına gittiğini belirten Karaman, "İzlenim yapıyoruz. Devre arası iki iyi oyuncu almak zorundayız. O oyuncuları da bizzat ben seyredeceğim. Başkan Metin Kalkavan ile bu şekilde mutabakata vardık. O yetkiyi bana verdi çünkü bazen olmuyor" ifadelerini kullandı.

Panelin ardından Rektör Yardımcısı İstiklal Yaşar Vural, Karaman'a üniversitenin şildini takdim etti.