Karaman'dan 4 büyüklere gönderme

Karaman'dan 4 büyüklere gönderme
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Bizim mesleğimizde de bazen oyuncu grubunun, iyi bir teknik direktörün ve bir futbol adamının eline düştüğü zaman, geleceği ve yaşantısı değişiyor" dedi.

Karaman, futbolcular Eren Albayrak ve Viera ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi'nde, öğrencilerin organize ettiği "Eğitim ve Sporda Sinerji" konulu panele katıldı.

Kendisini Rizeli gibi hissettiğini ifade eden Karaman, "Bizde, sokağa çıktığımız zaman halkın ilgisi ve misafirperverliği son derece üst düzey. Kızdıkları zamanda bir acayip kızıyorlar. İşin o tarafı da var. Bunun da Karadeniz yöresinin bir özelliği olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Karaman, futbolculara aynı zamanda öğretmenlik yaptığını anlatarak, "Yanımda, 30 milyonerin olduğu bir grubu yönetmeye çalışıyorum. Onlara öğretmenlik yapmaya çalışıyorum. Ülkemizin gelişebilmesi için insanları eğitebilecek, onlara doğru yolu gösterecek öğretmenlere ve bilgili insanlara ihtiyaç var. Bizim mesleğimizde de bazen oyuncu grubunun, iyi bir teknik direktörün ve bir futbol adamının eline düştüğü zaman, geleceği ve yaşantısı değişiyor" diye konuştu.

Şimdiye kadar neden Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'u çalıştırmadığı şeklindeki soruya Karaman, "Çalıştır dediler de çalıştırmadık mı?" yanıtını verdi.

 "Trabzonspor üzerinde daha çok hakem hataları oldu"

Hakem hatalarına değinen Hikmet Karaman, kendi maçlarında da sıkıntılar yaşadıklarını anlatarak şöyle konuştu:

"En büyük etkilenen takımlardan biri Trabzonspor. Bu bir gerçek. Bunu saklayamazsın. Belki de onların şansızlığı. Trabzonspor üzerinde daha çok hakem hataları oldu. Trabzonspor iyi bir kadroya sahip ve iyi bir takım. Avrupa'da ve Türkiye'de almış olduğu başarılarla Karadeniz'de lokomotif bir takım. Hakemlerimizi sabırla beklememiz gerekiyor. Bu arkadaşlar maçın sonucuna tesir edecek hatalar da yapıyor. Buna katlanacağız. Bunlara katlanırken de başta Trabzonspor olmak üzere canı çok yanan takımlar var. Bizde varız. Hakemlerin gelişmesi lazım."

Eren: "Fatih Terim'in gözüne girmek istiyorum"

Türkiye'de taraftarlar ve kulüpler için şampiyonluğun önemli olduğunu dile getiren futbolcu Eren Albayrak, "Başka ülkelere baktığımız zaman taraftar, küme düşen takımı bile alkışlıyorlar. 40 bin taraftar alkışlıyor. Türkiye'de öyle bir şey yok. Bunun bir savaş olmadığını bir spor olduğunu ve bundan bir keyif aldığımız algısını oluşturmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Eren, "Caner Erkin'nden sonra en iyi Türk futbolcusunuz. Son zamanlarda A Mili Takım'a da çağrılmıyorsunuz. Siz de bizim gibi burs bekleyen öğrencilerden misiniz?" şeklindeki soruya, şöyle cevap verdi:

"Önce başarılı olmak daha sonra A Milli Takım'a gitmek istiyorum. Hedefim A Milli Takım'da oynamaktı. O hedefi de geçen sene yakaladım. A Milli Takım'a gittiğiniz zaman daha çok çalışmanız gerekiyor. Daha fazla çalışmam gerektiğini biliyorum. Bu sene de iyi çalıştığımı düşünüyorum. Elimden geldiğince takıma katkıda bulunuyorum. A Milli Takım'a gidebilmem için kendimi daha fazla geliştirmem gerekiyor. Bende senin gibi burs bekliyorum. Kadro açıklandığında bende o listeye bakıyorum var mıyım, yok muyum diye. Çok heyecanlı bir şekilde bekliyorum. Bunun için üzülüyorum ama hiç bir zaman küsmüyorum. Elimden geldiğince daha fazla çalışarak Fatih Terim'in gözüne girmek istiyorum. Benim en büyük hedeflerimden birisi de 2016 Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım'da oynamak."

Viera ise Rize'de mutlu olduğunu belirterek, "Ben iki senedir Rize'deyim. Yabancı olduğumu hissetmiyorum. Türk olduğumu hissediyorum. Her maçta taraftarımıza ihtiyacımız var. Taraftarlarımızın maçlara gelerek bizleri desteklemelerini istiyorum" dedi.