Karaman kendine güveniyor

Karaman kendine güveniyor
PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un teknik direktörü Ünal Karaman, takımının 20 yılı aşkın süredir hasretini çektiği Süper Lig'e yükselme adına güç birliği oluşturacaklarını söyledi.

Karaman, Adana Demirspor Aytaç Durak Tesisleri'nde, Genel Menajer Emir Şiranlı ile basın toplantısı düzenledi.

Antrenmanlara ve kampa diğer takımlara göre biraz geç başladıklarını ifade eden Karaman, Bolu ve Isparta'da kamp yaptıklarını, Sivas'ta düzenlenen 16. Cumhuriyet Kupası'na katılarak 3. olduklarını kaydetti.

Gurur duyulacak kadro oluşturduklarını vurgulayan Karaman, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızın hepsi kısa zaman içerisinde hedefin ne olduğunu, bu hedefe ne şekilde gideceklerini anlama adına samimi gayret gösterdi. Hiç kimsenin mağlubiyeti hazmetme gibi bir özelliği yoktur diye düşünüyorum ki ben, bu konuda biraz daha hassasım. Rakibim benden daha iyi mücadele ediyor, daha iyi hazırlanmışsa futbol adına benden daha doğru şeyler yapmışsa elimi uzatmaktan çekinmem ama 'niye ben ve oyuncularım başaramadı' diye kıskanırım. Şundan emin olun, bizim her maçımız final maçı gibi olacak ve her maçımızda kesin kazanma adına gayretimiz olacak. Oyunsal stratejilerimiz olacak ama gurur duyacağımız, 20 yılı aşkın süredir hasretini çektiğimiz Süper Lig'i bu sene yakalama adına güç birliği oluşturacağız."

Kadronun yaklaşık 26 oyuncudan oluşacağını ifade eden Karaman, "Altyapıdan gelen oyuncularla sayımız belki de daha da yükselecek. Transfer dönemi bitmeden belki 2-3 transfer daha olabilir. Azami ölçüde kullanacağımız kalitede arkadaşlarımız olacak ve futbolcularımız arasında da rekabetin olacağı, oynayanın dışarıda kalan arkadaşlarının gücüne inanacağı, oynamayanın da saha içerisindeki arkadaşının en az kendisi kadar gayret göstermesi adına destekleyeceği bir ekip ruhu oluşturup, inşallah sizleri temsile gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Karaman, Adana Demirspor'un başarısı için hizmet edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Adana Demirspor'un büyük ülküsü ve yıllardır özlemini duyduğu Süper Lig'e çıkabilme azmi, beni buraya çekti. Bugün burada ben varım, yarın başka bir arkadaşım görev yapabilir. Böyle bir anlayışa, düşünceye can dayanmaz. Her sene 20 oyuncu gönder, 20 oyuncu al, her sene klasikleşmiş alt taraftan birkaç tane oyuncu götür, sonra bırak. Klişeleşmiş şeyler, bunlar futbolun doğrusu değil. Demirspor gibi bir camianın da doğrusu değil. Bu bizim makus talihimiz değil. Elbette ki eksiklerimiz var, eksikler olduğu için biz buradayız. Biz bunları düzeltme adına samimi duygularla mücadele edeceğiz."
Bir gazetecinin, altyapıdan kampa katılan oyuncularla ilgili sorusuna Karaman, "Bizim çizgimiz, adalet çizgisi. İnanmadığım bir şeyi Allah bana yaptırıyorsa o an benim canımı alsın. İnanmadığım bir şeyi bana Allah'ın kulu yaptırmadı, yaptıramaz. Yeni bir camiaya geliyorsunuz, 'elinizdeki profesyonel oyuncuları verin bana' diyorsunuz. Yarın bir gün altyapı antrenmanlarını izleyeceğim, sohbet ederek, 'neden bu oyuncu değil de diğeri' diyeceğim. Bu, doğruyu bulma adına hesaplaşmadır" diye cevapladı.

Karaman, "Şundan emin olun, inanmadığım hiçbir oyuncu sahada olmaz. İnanmadığım hiçbir oyuncu benimle beraber bu tesislerin içinde barınıp antrenman yapamaz. Eğer bir oyuncu kadro dışı kaldıysa formaya ve camiaya saygısızlık yaptıysa benimle burada çalışıp, görüntü vermesinin bir manası yok" ifadelerini kullandı.

"Zaferlere, inanmış yürekler ulaşır"
Takımın, ligin ilk haftasında karşılaşacağı Denizlispor maçına odaklandığını dile getiren Karaman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başlangıçlar her zaman zordur. Bütün zorlukları yaşayan bir takım görüntüsündeyiz. Hiçbir mazeret üretmeden basınıyla, taraftarıyla, yönetimiyle, bu işe gönül vermiş her insanıyla inşallah o maçı kazanma adına hazır pozisyonda olacağız. Zaferlere, büyük para harcayan takımlar değil de inanmış yürekler ulaşır. Biz, burada inanmış yürek, kadro oluşturduk. Kısa zamanda kaynaşmış bir kadro, ekip ruhu, sevginin egemen olduğu bir Adana Demirspor ruhu hakim."