Karadeniz'de zafer gecesi!

Karadeniz'de zafer gecesi!
UEFA Avrupa Ligi L Grubu 3. maçında temsilcimiz Trabzonspor evinde Belçika ekibi Lokeren'i ağırladı.

Karşılaşma Trabzonspor'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.
Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile oynadığı maçta hakeme itirazları nedeniyle tribüne gönderilen ve UEFA Disiplin Komitesi tarafından 1 maçla cezalandırılan teknik direktör Vahid Halilhodzic, kulübedeki yerini alamadı.
Lokeren karşısında Yatarabere ve Cardozo'yu ileri ikilide oynatan Halilhodzic, bu sezon Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 11'inci resmi maçına çıkan bordo-mavili takımda ilk kez bu iki ismi ilk 11'de oynattı. Majeed Waris'e de görev veren Halilhodzic, bu sezon forvet hattındaki 3 flaş transferine de aynı ayda ilk kez görev verdi.

2. dakikada Galitsios'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Fatih Öztürk topu üstten kornere gönderdi. 4. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta, yere çarpan top az farkla direğin yanından auta çıktı. 8. dakikada orta alandan atılan uzun pasta Abdurahimi, kafa ile topu ceza alanı dışındaki Persoons'un önüne indirdi. Bu futbolcunun sol çaprazdan şutunda kaleci Fatih Öztürk'ü geçen top direğin hemen dibinden auta çıktı.
24. dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde De Pauw, topu gerisinde bulunan Abdurahimi'ye çıkardı. Bu futbolcunun şutunda top yandan auta gitti. 34. dakikada Medjani'nin pasında ceza yayının hemen gerisinde Constant'ın sert şutunda, kaleci Barry sol tarafına gelen topu yatarak kornere çeldi. 38. dakikada Mehmet Ekici'nin pasında ceza alanı son çizgisinde rakibinden sıyrılan Cardozo'nun,Waris'e doğru çıkartmak istediği topa kaleci Barry, sahip oldu. 42. dakikada Constant'ın ara pasında, kalesini terk eden Barry, Waris'ten önce yatarak topu kontrol etti. 45. dakikada Bosingwa'nın kendi ceza alanına yakın yerden taç atışında Belkalem'in müdahale edemediği top Leye'nin önüne düştü. Bu futbolcunun ceza alanı sol çaprazından şutunda top yandan auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısında gol olmayınca takımlar soyunma odalarına 0-0'lık beraberlile gitti.

Temsilcimiz Trabzonspor ikinci devreye ilk yarıya göre daha baskılı bir oyunla başladı. Cardozo ve Waris'le rakip kaleyi yoklayan Karadeniz Fırtınası 54. dakikada Yatabare'yle skoru 1-0'a getirdi.

Golden sonra da pozisyonlar bulmaya devam eden Trabzonspor 86. dakikada Kevin Constant'la skoru 2-0'a getirdi. Golden sonra da pozisyonlar olsa da karşılaşma temsilcimizin 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bu sonuçla Trabzonspor L Grubu'ndaki puanını 6'ya çıkarırken, Lokeren 3 puanda kaldı.

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Liran Liany, Danny Krasikow, David Elias Bitton (İsrail)

Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadapoulos, Belkalem, Zeki Yavru, Medjani, Constant (Dk. 88 Soner Aydoğdu), Mehmet Ekici (Dk. 73 Salih Dursun), Waris, Yatabare, Cardozo (Dk. 82 Sefa Yılmaz)

Lokeren: Barry, Galitsios (Dk. 59 Mertens), Maric, Scholz, Odoi, De Pauw, Persoons (Dk. 76 Remacle), Overmeire, Abdurahimi (Dk. 63 Dutra), Leye, Vanaken

Goller: Dk. 54 Yatabere, Dk. 86 Constant (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 3 Maric, Dk. 48 Vanaken, Dk. 81 Mertens (Lokeren), Dk. 76 Salih Dursun, Dk. 77 Waris (Trabzonspor)