Karabük Avrupa'yı çok sevdi! (ÖZET)

Video yükleniyor...


undefined

Tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa arenasına Rosenborg'u eleyerek hızlı bir giriş yapan Karabükspor, güçlü St. Etienne karşısında da avantajı kaptı.

Mevlüt Erdinç'li rakibine karşı başa baş bir oyun sergileyen Karadeniz ekibi, rakibini 1-0 mağlup ederek tur kapısını araladı.

İlk yarıda iki takım da tempoyu oldukça yukarıda tutarken ilk net pozisyon St. Etienne'den geldi. 29. dakikada kullanılan köşe vuruşunda kafaya iyi çıkan Sall'ın vuruşunda top üst direkten döndü. Dakikalar 37'yi gösterirken bu kez Karabükspor etkili geldi. Ancak Ahmet İlhan'ın şık vuruşunda ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf ise Karabükspor oldu. Temsilcimiz, özellikle Ahmet İlhan ve Kumbela ile rakip kaleyi ablukaya aldı. Karabük'ü sevince boğan gol ise 60. dakikada Kumbela'nın ayağından geldi: 1-0.

Kalan dakikalarda oyunun temposunu iyi ayarlayan Karabükspor, rakibine önemli bir gol fırsatı vermedi ve 90 dakika sonunda 1-0'la kazanan taraf oldu.

Bu maçın rövanşı 28 Ağustos'ta Fransa'da oynanacak.

Kardemir Karabükspor: 1 - Saint-Etienne: 0

Stat:
Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Marcin Borski, Rafal Rostkowski, Krzysztof Myrmus (Polonya)

Kardemir Karabükspor: Waterman, Emre Güngör, Yiğit İncedemir, Mabiala, Traore (Dk. 78 Hakan Özmert), Ahmet İlhan Özek (Dk. 71 Viola), Kumbela (Dk. 89 Akpala), Sow, Erdem Özgenç, Tanju Kayhan, Erkan Kaş

Saint-Etienne: Ruffier, Clement, Gradel Alain, Mevlüt Erdinç, Cohade, Lemoine (Dk. 80 Corgnet), Brison, Hamouma (Dk. 56 Paouet), Perrin,  Bayal Sall, Tabanou

Gol: Dk. 60 Kumbela (Kardemir Karabükspor)

Sarı kartlar:
Dk. 88  Waterman, Dk. 90 Erdem Özgenç (Kardemir Karabükspor), Dk. 51 Brison, Dk. 64 Clement Dk. 88 Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne)



(Ligtv.com.tr)