Karabük'e şok yasak!

Karabük'e şok yasak!
Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulunun kulübe transfer yasağı cezası verdiğini belirterek, "Hukuksuz ve vicdan ölçülerine sığmayan bu kararın TFF Tahkim Kurulundan döneceğine eminim" dedi.

Yolbulan, gazetecilere yaptığı açıklamada, TFF'nin 2012-2013 sezonunda Ufuk Selim Teber'in transferi nedeniyle kulübe iki dönem transfer yasağı cezası tebliğ ettiğini söyledi.

Yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirten Yolbulan, "Yarın Tahkim Kuruluna resmi müracaatımızı yapacağız. Hukuksuz ve vicdan ölçülerine sığmayan bu kararın tahkim kurulundan döneceğine eminim" diye konuştu.

Yolbulan, konuyla ilgili daha geniş açıklama yapacaklarını kaydetti.

Ufuk Selim Teber, 2012-2013 sezonunda Samsunspor'dan Kardemir Karabükspor'a transfer edilmiş, sezon sonunda sözleşmesi karşılıklı feshedilmişti.


Yolbulan ceza hakkında konuştu

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun kulübe verdiği transfer yasağı cezasına ilişkin bazı açıklamalarda buludu. "Avrupa kupalarını hedefleyen Kardemir Karabükspor'a verilen bu cezanın zamanlamasını manidar buluyorum" dedi.

Yolbulan, iki yıl önce futbolcu Ufuk Selim Teber'in Samsunspor ile sözleşmesi sürerken, Karabük ekibiyle antrenmana çıktığını belirterek, bunun üzerine Samsunspor'un TFF'ye başvurduğunu hatırlattı.

Samsunspor yöneticileri ve avukatlarıyla konuyu defalarca görüştüklerini ancak konunun sürekli geçiştirildiğini anlatan Yolbulan, "Bu olay yaşandığında başka yönetim vardı. Süre devam ederken yönetime biz geldik. Bu 2 yıl içinde konu uyutuldu. Sonra TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, karar veriyor. Kardemir Karabükspor'un futbolcuyu ayarttığı gerekçesiyle iki dönem transfer yasağı gibi ağır ceza uyguluyor. Ceza bize iletildiğinde şok yaşadık" diye konuştu.

"Kimlerin ne maksatla zarar vermeye çalıştığını anlamıyorum"

"Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun haklı veya haksız, fesih konusunda herhangi kararı yokken, Samsunspor'un da açtığı davayı geri çekmesine rağmen bize böyle ceza verilmesi hukuka aykırıdır" diyen Yolbulan, şöyle devam etti:

"Basit bir konu nedeni ile verilen ceza ağırdır ve vicdanları yaralamaktadır. TFF Tahkim Kurulu'na konuyla ilgili gerekli başvurumuzu yapacağız. Kardemir Karabükspor, davranış ve tutumları ile spor kamuoyu tarafından sevilen bir takımdır. Avrupa kupalarını hedefleyen Kardemir Karabükspor'a verilen bu cezanın zamanlamasını manidar buluyorum. Kimseyle kavga etmemiştir. Kardemir Karabükspor'a bu aşamada kimlerin ne maksatla zarar vermeye çalıştığını anlamıyorum."

Yolbulan, hukuki tezgah ve kumpasa TFF Tahkim Kurulu'nun müsaade etmeyeceğini düşündüğünü söyledi.