Kanseri yendi, Süper Lig'e döndü!

Kanseri yendi, Süper Lig'e döndü!
Mersin İdmanyurdu'nda oynarken yakalandığı lenf kanseri nedeniyle futbola bir süre ara veren Berkan Afşarlı, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından takımıyla 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Kırmızı-lacivertli takımın Spor Toto Süper Lig'e çıkmasında büyük katkı sunan, hastalık teşhisinin konulmasından bu yana takımdan ayrı kalan 24 yaşındaki oyuncu, formasına yeniden kavuşuyor.

Zorlu tedavi sürecini atlatan Berkan Afşarlı, kulüp binasında düzenlenen törende, 1 yıllık sözleşme imzaladı.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirten Berkan, eski formuna kavuşmak için daha fazla çalışacağını söyledi.

Teknik direktör Mesut Bakkal'ın kendisine güvenini boşa çıkartmak istemediğini ifade eden Berkan Afşarlı, "Bir an önce Mersin İdmanyurdu formasıyla, taraftarlarımızın karşısına çıkmak istiyorum. Uzun süre sonra futbola dönmek benim için en büyük hediye oldu. Takımım için elimden ne geliyorsa, sonuna kadar yapacağım" dedi. 

Almanya doğumlu orta saha oyuncusu Berkan Afşarlı, İsviçre ekibi FC Wil'den 2 sezon önce transfer olduğu Mersin İdmanyurdu'nun, Spor Toto Süper Lig'e yükselme sürecinde önemli rol oynamıştı.

Genç oyuncu, boğazındaki lenf bezlerinin şişmesinin ardından yapılan kontrollerde kansere yakalandığı öğrenmiş, geçen sezon sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda iki maçta forma giyebilmişti.