Kanlı final Napoli'nin!

Video yükleniyor...

undefined


İtalya Kupası
finalinde Napoli, Fiorentina’yı 3-1 yenerek, kupayı kazandı.

İtalya Kupası’nda Fiorentina ile Napoli takımları arasındaki final maçı, 3 kişinin silahla yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle 45 dakika geç başladı. İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, Roma Olimpiyat Stadı’ndaki final mücadele öncesi stada kuzey tribünü tarafından gelen Napoli taraftarlarından 30, 32 ve 43 yaşlarında 3 Napoli taraftarı henüz belirlenemeyen bir nedenle silahla yaralandı.

Stad çevresinde 3 Napoli taraftarının silahla yaralanmasından dolayı iptal edilmesi gündeme gelen ancak daha sonra 45 dakikalık gecikmeyle başlayan Roma Olimpiyat Stadı’ndaki maçı hakem Daniele Orsato yönetti.

Müsabakaya hızlı başlayan taraf Napoli oldu. Mavi-beyazlı takımın 11. dakikada ani gelişen atağında Hamsik’in ara pasında topla buluşan Lorenzo Insigne, bekletmeden yaptığı vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

16. dakika hızlı gelişen Napoli atağında golcü Higuain, sağ kanattan getirdiği topu Fiorentina ceza sahasına girerken ortaladı. Arka direkte topu önünde bulan Insigne, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Vargas, 28. dakikada Ilicic’in ara pasında topu Napoli ağlarına yolladı ve skoru 1-2’ye getirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Maçın 79. dakikasında Napoli’nin Türk asıllı İsviçreli futbolcusu Gökhan İnler, rakibine arkadan yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kartı görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü elinde bulunduran Fiorentina, İnler’in oyun dışı kalmasıyla baskısını arttırdı ancak golü bulan Napoli oldu. Maçın son bölümünde ani gelişen Napoli atağında ceza sahasında topu önünde bulan Martens, bekletmeden yaptığı vuruşta topu filelere gönderdi: 1-3.

Bu gol maçın skorunu da tayin ederken, Napoli iki sezon aradan sonra İtalya Kupası’nı bir kez daha kazanma başarısını gösterdi. Bu zaferle mavi-beyazlı takım toplamda 5. kez kupayı müzesine götürmüş oldu.

Karşılaşmada Fiorentina, Neto, Rodriguez, Pizarro, Aquiliani (Dk. 83 Matri), Savic, Joaquin (Dk. 72 Rossi), Valero, Pasqual (Dk. 55 Fernandez), Tomovic, Vargas, Ilicic onbiriyle mücadele ederken, Napoli ise Reina, Buss, Callejon, Jorginho, Gökhan İnler, Hamsik (Dk. 63 Martens), Fernandez, Insigne (Dk. 81 Behrami), Ghoulam, Albiol ve Higuain (Dk. 70 Pandev) onbiriyle sahada yer aldı.

Müsabaka sonrası Napoli takımı ve taraftarı büyük sevinç yaşarken, mavi-beyazlı takıma kupasını Cumhuriyet Senatosu Başkanı Pietro Grasso verdi. Futbolcular, havai fişekler ve konfetiler eşliğinde kupayla taraftarlarının önünde zafer turu attı.

Maçı, Floransalı ve aynı zamanda sıkı bir Fiorentina taraftarı olduğu bilinen Başbakan Matteo Renzi de ailesiyle birlikte izledi.

Bu arada, final karşılaşması öncesi stat çevresinde 3 Napoli taraftarı silahla yaralandı. Yaralılar arasında 30 yaşındaki Napoli taraftarı Ciro Esposito’nun durumunun ağır olduğu öğrenildi.