Kandemir iddialı konuştu

Kandemir iddialı konuştu
Beşiktaş İntegral Forex Basketbol Takımı Başantrenörü Ahmet Kandemir, ULEB Avrupa Kupası Sekizli Final'de yarın konuk edecekleri Rusya'nın Nizhny takımını yenmeleri halinde tur için büyük avantaj elde edeceklerini söyledi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güçlü bir ekiple karşı karşıya geleceklerine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Artık eleme statüsüne döndük. Grup maçları bitti. Çok iyi yere geldik. Bundan sonraki turu geçmek bizim için büyük bir başarı olur. İlk maç kendi evimizde. Eleme usulü olduğu için maksimum sayıyla kazanmak veya minimum sayıyla yenilmek lazım. Takım olarak deplasmanda iyi oynuyoruz. Bu nedenle ULEB Avrupa Kupası'nda yarın Nizhny'yi sahamızda yendiğimiz takdirde büyük avantaj elde ederiz."

Tecrübeli çalıştırıcı, sakatlığı geçen Bradley Buckman'ın takıma döndüğünü vurgulayarak, "Maç eksiği olabilir ama kendisinden yarın faydalanmak istiyoruz" diye konuştu.

Taraftarların Galatasaray Liv Hospital maçında olduğu gibi yarınki mücadelede de salonu doldurmasını isteyen Kandemir, "Taraftarlarımızdan aynı büyük desteği bekliyoruz. Onların desteğiyle takımımız daha da iyi mücadele edecektir" ifadelerini kullandı.

İlk maçı deplasmanda oynamayı tercih ettiğini ancak sahalarında oynamak durumunda kaldıklarını belirten Ahmet Kandemir, şunları söyledi:

"Böyle maçlarda yenilme durumunda baskı olabiliyor. Ancak geçen hafta Avrupa kupası maçı olmaması nedeniyle iyi bir hazırlık dönemiyle geçirdik. Trabzonspor Medical Park maçında da bunu hemen gösterdik. Avrupa Ligi'ne kalabilmek için ya Türkiye Ligi şampiyonu olmak ya da ULEB Avrupa Kupası'nı almak gerekiyor. Çok güçlü ekipler var. Khimki, Kazan gibi önemli takımlar mücadele ediyor. Bu kadar yol almışken maksimum enerjiyle en iyi yere kadar gitmeyi amaçlıyoruz."