Kanarya tur için sahada

Kanarya tur için sahada
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son haftasında yarın konuk olacağı Hollanda ekibi Feyenoord karşısında istediği sonucu alarak, adını üst tura yazdırmak istiyor.

Grupta 10 puanla son haftaya lider giren ve rakibinin 3 puan önünde bulunan Fenerbahçe, ilk maçı 1-0 kazandığı için Feyenoord'a tek farkla kaybetse bile tur atlayacak. Sarı-lacivertliler, Hollanda'da iki farklı yenilmesi durumunda ise grubun diğer maçında İngiliz temsilcisi Manchester United'ın, Ukrayna deplasmanında Zorya'ya kaybetmesini bekleyecek.

Manchester United iddiası kalmayan Zorya'ya yenilmezse 2. tura çıkacak. Bu sonuçta Feyenoord'un tur atlaması için Fenerbahçe'yi 2 farklı yenmesi gerekecek. İngiliz temsilcisinin Ukrayna deplasmanında kaybetmesi durumunda ise Feyenoord'a tek farklı galibiyet bile yeterli olacak. Bu durumda Fenerbahçe grup lideri, Feyenoord ise ikinci olarak üst tura çıkan ekipler olacak.

Feyenoord Stadı'nda TSİ 21.00'de oynanacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonundan David Fernandez Borbalan yönetecek.


Üçlü averaja kalabilir

Grupta turu geçen takımları son hafta maçlarını sonuçlarına göre üçlü averaj belirleyebilir.

Manchester United, Zorya'yla berabere kalır, Feyenoord da Fenerbahçe'yi yenerse 3 takımın da puan durumu eşit olacak. Fenerbahçe, bu durumda Feyenoord'a iki farklı kaybetmezse grubu 2. sırada tamamlayacak. Sarı-lacivertlilerin üçlü averaj durumunda grup liderliği şansı bulunmuyor.


Fenerbahçe'de eksik futbolcu yok

Fenerbahçe'nin Feyenoord karşısında eksik futbolcusu bulunmuyor.

Sarı-lacivertlilerde son haftaların formda ismi Aatif Chahechouhe'nin yanı sıra Jose Fernandao, UEFA listesinde olmadığı için kadroda yer alamayacak.

Fenerbahçe'nin Feyenoord karşısında muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Alper Potuk, Moussa Sow ve Robin van Persie.


Rotterdam'da maça ilgi büyük

Karşılaşmanın oynanacağı Rotterdam kentinde maça ilgi büyük olacak.

Hollanda'da Amsterdam'dan sonra ikinci büyük şehir olan Rotterdam'ın takımı Feyenoord, maçlarını 51 bin 200 kapasiteli ismini taşıyan statta yapıyor.

Hollanda'nın mimari başkenti olarak bilinen ve Avrupa'nın en büyük limanlarından birine sahip olan şehrin 600 bine yakın nüfusu bulunuyor. Yaklaşık 50 bin Türk'ün yaşadığı Rotterdam'a Fenerbahçe'yi izlemek için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gurbetçi vatandaşlarında gelmesi bekleniyor.

Sarı-lacivertli taraftarların, deplasman tribünün yanı sıra Feyenoordluların olduğu bölümden de bilet aldığı öğrenildi. Fenerbahçe, zorlu maça 5 binin üzerinde taraftar desteğiyle çıkacak.