Kanarya sınıra yaklaştı

Kanarya sınıra yaklaştı
Yaz transfer döneminin en aktif takımı Fenerbahçe yaptığı takviyelerle rakiplerine gözdağı vermeye devam ediyor.

Şimdiye dek Bursaspor'dan Fernandao, Şener Özbayraklı, Lille'den Simon Kjaer ve Porto'dan Fabiano Ribeiro ile Abdoulaye Ba'yı renklerine bağlayan Sarı-Lacivertliler, yeni sezonda uygulamaya girecek yabancı kuralında kotayı doldurdu.

Elde 14 yabancı var

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplere 28 futbolcuya lisans çıkarma hakkı tanırken, bu oyuncuların 14'ü yabancı olabiliyor. Spor Toto Süper Lig'de geçen sene şampiyonluğu kaçırarak 4. yıldızı ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdıktan sonra takımı İsmail Kartal'ın ardından Portekizli teknik patron Vitor Pereira'ya emanet eden Kanarya'da yeni takviyelerle birlikte yabancı sayısı 14'e ulaştı.

Geçtiğimiz yıl kadroda bulunan Moussa Sow, Diego Ribas, Raul Meireles, Bruno Alves, Michal Kadlec ve Emmanuel Emenike'yi takımda tutan Fenerbahçe'de kiralık yabancılar Samuel Holmen ile Miroslav Stoch geri döndü. Kadro dışı bırakılan Milos Krasic'e ise yeni hoca Pereira bir şans tanımaya karar verdi.

Manchester United'ın yıldızı Nani'nin de kulüp tarafından açıklanmasıyla yeni sezonda hedefi mutlak şampiyonluk olarak belirleyen Sarı-Lacivertliler'de yabancı hakkı doldu.

Sıradaki isim Souza


Sao Paulo'nun açıkladığı Brezilyalı futbolcu Souza'nın Fenerbahçe'ye transfer olmasıyla birlikte kadrodaki yabancı sayısı 15'e çıkacak. Bu durumda kotayı aşacak olan Sarı-Lacivertliler, kadrodan bir ismi kesmek zorunda kalacak.

Yeni yabancı kuralı nasıl olacak?

Spor Toto Süper Lig'de 2015-16 sezonunda kulüpler 28 futbolcuya lisans çıkartabilecek. Oyuncuların 14'ü yerli, 14'ü yabancı olacak. Bu 14 yerli oyuncunun içinde, 2 tane altyapıdan, 4 tane de Türkiye'de yetişmiş olacak. 14 yabancının isterse 11'i de ilk 11'de forma giyebilecek. Yabancı ülke milli takımlarının formasını giyen yerli oyuncular, yabancı statüsünde kabul edilecek. Maç kadrosundaki 18 oyuncunun 7'si yerli, 11'i yabancı olabilecek. Bir tane Türk kaleci olma mecburiyeti bulunacak.

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Fenerbahçe

-reklam01-