"Kalecilik nankör meslek"

"Kalecilik nankör meslek"
PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un takım kaptanı Musa Aydın, "Samsun gibi bir şehrin Süper Lig'de de temsil edilmesi gerekir" dedi.

Samsunsporlu futbolcular Musa Aydın, Canberk Aydın ve kaleci Furkan Köse, Samsun Gülizar-Hasan Yılmaz Spor Lisesi'nde düzenlenen "spor ve eğitim" konulu seminere katıldı.

Burada ilk konuşmayı yapan kaptan Musa Aydın, üniversite mezunu bir sporcu olmanın en büyük hayali olduğunu ancak derslerle idmanların çakışması nedeniyle sporu tercih ettiğini söyledi.

Spor liselerinin kurulmasıyla sporcuların artık üniversiteli olmak için eline büyük imkan geçtiğini dile getiren Aydın, "Hem eğitim hem sporun içinde oluyorsunuz. Hem idmanlarınız hem de dersleriniz artık çok çakışmıyor. İyi bir sporcu olmak için eğitimden geçiyorsunuz" diye konuştu.

"Hedefimize bir adım daha yaklaşmak istiyoruz"

Samsunspor'un güzel bir yolda ilerlediğini belirten Aydın, "Rakibimiz olan Balıkesirspor ile deplasmanda bu hafta karşılaşacağız. Bu maçı kazanarak hedefimize bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Takım olarak çok iyi bir ekip oluşturduk. Bu da zaten sonuçlara yansıyor. Samsunspor'un kurtuluşu Süper Lig'dir. Samsun gibi bir şehrin Süper Lig'de de temsil edilmesi gerekir. Biz de bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıllardır 7 numaralı formayı giydiğine işaret eden Aydın, "7 numaralı forma bana uğurlu geliyor. Bir de 7 kardeş olmamızın anlamını taşıdığı için 7 numaralı formadan vazgeçemiyorum" dedi.

"Kalecilik nankör meslek"

Kaleci Furkan Köse ise kaleciliğin çok nankör olduğunu vurgulayarak, "90 dakika çok iyi oynuyorsunuz. İnanılmaz kurtarışlar yapıyorsunuz ancak 90+1'de hatalı bir gol yediğinizde maçın en kötüsü siz oluyorsunuz. Bunun için kalecilik nankör bir meslek" diye konuştu.

Canberk Aydın da birkaç yıl önce kendisinin de aynı okulda öğrenim gördüğünü kaydetti.