"Kahramanlar"

"Kahramanlar"
Paris Saint Germain'in, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Chelsea ile 2-2 berabere kalarak çeyrek finale yükselmesi Fransız basınında geniş yer buldu.

L'Equipe gazetesi, "Kahramanlar" başlığıyla manşetten verdiği haberde, PSG'nin David Luiz ve Thiago Silva'nın golleriyle "muazzam bir patlama" yaparak Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıktığını okuyucularına duyurdu. Haberde PSG'nin bu başarıyı İsveçli golcüsü Zlatan Ibrahimovic'in 31. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalmasına rağmen elde ettiği vurgulandı.

Le Monde gazetesi, "PSG Chelsea'ye patladı" başlıklı haberinde Fransız ekibinin Şampiyonlar Ligi yolunun, geçen sezonun aksine Stamford Bridge Stadı'nda sona ermediği belirtildi. Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun öğrencilerinden de geçen yılın rövanşının alındığı hatırlatıldı.

Le Figaro gazetesi ise "Kahraman PSG, Chelsea'yi eleyerek çeyrek finale yükseldi" başlığıyla manşetten verdiği haberde, PSG'nin maçta 10 kişi kalmasına karşın "kahramanca" mücadele ederek çeyrek final ipini göğüslediği ifade edildi. PSG'nin Avrupa sahnesinde referans niteliğinde bir maç kazandığı yorumu yapıldı.

Le Parisien gazetesi de PSG'nin zaferini, "Gerçek Kahramanlar" manşetiyle okuyucularıyla paylaştı. "PSG için artık herşey mümkün" değerlendirmesini yapan gazete, PSG'nin Ibrahimovic'in oyun dışı kalmasına rağmen maçı uzatmalara kadar götürmeyi başardığına da yer verdi.