Kafkas turdan umutlu

Kafkas turdan umutlu
UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu ilk maçında sahasında karşılaştığı Fransa'nın Saint-Etienne takımını 1-0 yenen Kardemir Karabükspor'da, teknik direktör Tolunay Kafkas, birinci ayağı avantajlı skorla bitirdiklerini söyledi.

Kafkas, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, daha önceki demeçlerinde de rakiplerinin hem fiziksel, hem de taktiksel açıdan çok iyi olduğunu söylediğini hatırlattı.

Rakipleriyle fiziksel olarak başa çıkmaları gerektiğini bildiklerinden ona göre mücadele verdiklerini ifade eden Kafkas, "Ligde oynadıkları maçlarda rakiplerini fiziksel olarak baskı altına aldıklarını biliyorduk. Aslında bugün oyunun 25 ile 40. dakikaları arasında kontrolü kaybettik. Genelde oyun üstünlüğü bizdeydi. Oyuncularım verilen görevlerin hepsini yerine getirdiler. Hep realist olmaya gayret ediyorum. Gerçekten ikinci maçta işimiz çok zor" diye konuştu.

Kardemir Karabüksporlu futbolculardan Samba Sow ise çok zor bir maç oynadıklarını, ancak galip geldiklerini belirterek, "Rövanşta çok büyük bir taraftar baskısı altında oynayacağız. Avantajımızı koruyarak, turu geçmek istiyoruz" dedi.

Saint-Etienne cephesi

Saint-Etienne Teknik Direktörü Christophe Galtier de neden kaybettiklerini bilmediğini, Kardemir Karabükspor'un da çok iyi oynamadığını anlattı.

Maçta çok pozisyon olmadığını, ancak rakiplerinin ikinci şutunda golü bulduğunu vurgulayan Galtier, şöyle devam etti:

"Bu tarz maçlar, gerçekten zorlu maçlar. Genel anlamda oyuncularınızın fizik açısından çok kuvvetli olmaları gerekiyor. Rakip takım gerçekten iyi mücadele etti. Bu da bizi birazcık zorladı. Bugün Türk futbolunu biraz sergilediler. Bizim de kaçırdığımız pozisyonlar oldu. Korner pozisyonunda topumuz üst direkten geri geldi."

"Oyuncu iseniz bazen öfkenize yenik düşmemeniz gerekiyor" diyen Galtier, "Mental açıdan bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Rakibimiz, fiziksek açıdan bahsetmiyorum, atletik açıdan iyi mücadele etti. Söylemem gerekirse bugün verdiğim kararlarda oyunu etkilediğimi pek düşünmüyorum. Bazen verdiğiniz kararlarla oyunu kazanabiliyorsunuz, bazen de kaybedebiliyorsunuz. Bugün benim verdiğim kararlar pek bir etki etmedi" ifadesini kullandı.

Kardemir Karabükspor'un teknik açıdan bir becerisi olmadığını iddia eden Galtier, sözlerine şöyle devam etti:

"İki ayaklı bir maç, aynı zamanda Avrupa maçı. Onun dışında kiminle oynadığınızın hiçbir önemi yok. Rakip takımın ismi ne olursa olsun, sonuçta buraya kadar gelmişler. Zorlu maçlar oluyor. Bugün kaybettik. Rakip takım gerçekten topla karışık çok sert oynadı. Ciddi anlamda oyunumuzu engellediler. Ben 30'un üzerinde Avrupa maçı oynadım, ciddi anlamda ve sert oyun anlamında zorladılar. Sonuçta bunun rövanşı var. Önümüzdeki hafta da Fransa'ya gelecekler."

Oyuncuları Mevlüt Erdinç'in Türk takımları ile anılmasıyla ilgili olarak Galtier, "Şu an için pek buna cevap vermemek gerekir. Zira önümüzde bir maçımız daha var. Onun dışında devre arası geldiği zaman oturulur, konuşulur. Karşılıklı anlaşılırsa, oyuncu da isterse, gönderilir tabii. Gitmeyecek oyuncu yoktur hiçbir şekilde" değerlendirmesinde bulundu.