"Kadro kalitesi bizden yanaydı''

Video yükleniyor...

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman 2-0 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçı sonrası Lig TY'ye konuştu.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçtan önce her iki takımın kadro yapılanmasına baktıklarında avantajın kendilerinde olduğunu belirtti.

Ligin ikinci yarısında şansızlıklar yaşadıklarını dile getiren Karaman, "Kweuke ve Eren Albayrak gibi etkili oyuncularından yoksun kalmamız bizi zor duruma bıraktı." diye konuştu.

Karaman, Torku Konyaspor maçını kaybetmeleri ile düşme hattındaki takımların hedefi haline geldikleri bir ortamda Mersin İdmanyurdu maçına çıktıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İkinci yarıda bazı önemli oyuncuların eksikliğini yaşadık. Devre arasında 'yanlış transfer yapmayalım' dedik. Kulübü ekonomik yük altına sokmayalım. Bir çok şeyi düşündük. Bugün bu maça çıkmadan önce çok daha rahat çıkabilecek kapasite kendi kendimize yaratabilirdik. Her şeye rağmen önemli bir üç puan aldık. Rakibin eksik olması ve önemli oyuncuların olmaması, 90. dakika boyunca üstün olmamızı sağladı. Kazanmayı bildik. Bu galibiyeti bir sindirelim. Düşüncelerimizi daha kolay hayata geçireceğiz."

Hikmet Karaman'ın basın toplantısı yaptığı sırada Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, salona girerek, Karaman'ın yanına oturdu.

Ümit Özat'ın yaşadıklarını kendisinin de yaşadığı dönemler olduğunu hatırlatan Karaman "Paranın olmadığı, oyuncuların antrenmana çıkmadığı dönemler oldu. Ümit hocanın Samsun'da ardından Mersin'de geldikten sonra oynattığı futboldan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Hocamızın Allah yolunu açık etsin. Televizyonda program yaptığı bir dönemde kavga ettik. Sonra özür diledim. Benim ne düşündüğümü ona anlattım ve bana hak verdi. Çok iyi arkadaş olduk. Futbol bilgisi çoktur. Kendisine çok inanıyor ve güveniyorum." ifadelerini kullandı.

Ümit Özat ise Hikmet Karaman'ın futbol aşığı olduğunu belirterek, "Kendisi futbol manyağıdır. Futbolu çok seviyor. Çalışmayı ve kendisini yenilemeyi çok seviyor. Kendinizi yenileyemezsiniz bu çarkın içerisinde kalamazsınız. Konya ve Rize bir antrenör başarısıdır. Kweuke ve Eren Albayrak olsaydı, Çaykur Rizespor takımı 45-50 puanda olurdu." değerlendirmesinde bulundu.