"Kadıköy'e kazanmaya gidiyoruz"

Video yükleniyor...

 




Galatasaray'da Frank Rijkaard'ın yerine göreve getirilen Gheorghe Hagi, sarı-kırmızılı futbol takımında ikinci teknik direktörlük dönemine resmen başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, kulüp başkan yardımcısı Yiğit Şardan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen törende, daha önce 1,5 yıllık sözleşme imzalanan Rumen teknik adam ve yardımcılığını üstlenecek olan Tugay Kerimoğlu medya mensuplarına tanıtıldı.
 
Galatasaray'daki futbolculuk döneminde Türkiye'de ve Avrupa'da birçok önemli başarı elde ederek taraftarların efsanesi haline gelen Gheorghe Hagi, Fatih Terim'in ikinci dönemi sonrasında 2003-04 sezonunun son 7 haftasında ve 2004-05 sezonunda sarı-kırmızılı takımın başında ilk teknik direktörlük deneyimini yaşamıştı.
 
Hagi yönetimindeki Galatasaray, 2004-05 sezonunu ligde 3. sırada tamamlayıp, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi finalde 5-1 yenerek Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.

Galatasaray'da Frank Rijkaard'dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen ve sarı-kırmızılı takımda ikinci çalıştırıcılık dönemine başlayan Gheorghe Hagi, Türkiye'de daha önce yaptıklarının unutulmadığına inandığını söyledi.
 
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde medya mensuplarının karşısına çıkarılan Hagi, kalabalık bir basın grubunun bulunmasına işaret ederek, ''Demek ki Türkiye'de yaptığım şeyler unutulmadı ve beni sevdiğiniz için buradasınız. Galatasaray'da futbolcu ve teknik direktör olarak yaptıklarımın unutulmadığını düşünüyorum'' dedi.
Zor bir dönemde Galatasaray'ın yeniden başına geçtiğinin söylenmesi üzerine Rumen çalıştırıcı, ''Galatasaray'ı tercih etmemin nedeni, 1996 yılında futbolcu olarak tercih etmemle aynı'' derken, şu ifadeleri kullandı:
 
''Çünkü Galatasaray büyük bir kulüp. Türkiye'nin ve Avrupa'nın önemli kulüpleri arasında. Benim için büyük bir rekabet doğuracağı için bu kulübü seçtim. Her zaman söylüyorum, Galatasaray'da teknik direktörlük yapmak büyük şereftir. Zor ve hassas bir dönem olduğunu çok iyi biliyorum. Ama elimden geleni yapacağım. Potansiyel olmadığını düşünseydim buraya gelmezdim. Bence Galatasaray'ın potansiyeli var ve buna inanıyorum. Ümit ediyorum ki, işimi Galatasaray'da ilk görev yaptığım dönemden daha iyi yaparım. En azından bunu yapabilirim diye düşünüyorum. İkinci beklentim ise Avrupa kupalarında mücadele edebilmek. Geçen defa bu konuda şanssızlık yaşadım.''
Gheorghe Hagi, yardımcılığı görevine getirilen Tugay Kerimoğlu'na, kendisine destek olduğu için teşekkür ederek, ''Benim futbolculuk dönemimde de en iyi arkadaşlarımdan biriydi. O da benim gibi ve diğer takım arkadaşlarımız gibi şampiyondur. Biz bu evin insanlarıyız ve bu evi çok iyi biliyoruz. Bütün bu güvenimizi oyuncularımıza da taşıyacağımıza inanıyorum'' derken, bir Rumen yardımcı antrenör ve bir kondisyonerin de göreve başlayacağını duyurdu.
 
''BİR MAÇ İÇİN GELMEDİM''
Rumen çalıştırıcı, Galatasaray'da görev almasının hemen ertesinde ezeli rakipleri Fenerbahçe ile önemli bir derbi maça çıkacağının hatırlatılması üzerine, Tugay ile birlikte önlerindeki kısa dönemde çok fazla şey yapmaları gerektiğini kaydetti.
 
Oyuncularının hem fiziksel hem de mental olarak durumlarını öğrenmesi gerektiğini ifade eden Hagi, ''Galatasaray'ın adının geçtiği her yerde kazanmak gerekir. Galatasaray olarak mücadele etmek için sahaya çıkacağız. Ben buraya sadece 1 maç için gelmedim. Gerçekten önemli bir derbi maçı olacak ve derbi maça çok güzel işler başarmak için gideceğiz. Bu maçtan 3 puan çıkarmak istiyoruz'' diye konuştu.
 
Galatasaray'a gelişinin sebebinin, felsefesini uygulayarak iş yapmak olduğunu anlatan Hagi, ''Ligde her maç önemlidir. Fenerbahçe sahasında oynanacak maçlar her zaman zor geçmiştir. Fenerbahçe'ye saygımız büyüktür ama biz de Galatasarayız ve orada sahaya iyi oynamak ve kazanmak çıkacağız'' dedi.
 
''SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUM''
Galatasaray'da yaşanan sorunları çok iyi bildiğini kaydeden Hagi, kendisinin tek bir felsefeye sahip olduğunu anlatıp, şöyle devam etti:
''Galatasaray takımında çok iyi bir kolektif grup oluşturmaya çalışacağım. Çok değerli oyuncular yer alacak ve onlara güvenim sonsuzdur, ancak oyuncular da hep takım için çalışmalılar. Çünkü takım olarak kazanırız, takım olarak şampiyon oluruz. Takımdaki farkı iyi ya da kötü olarak oyuncular yaratır. Önemli olan tekrar takıma o ruhu kazandırabilmek. Bunun için çalışacağız. Oyuncular antrenmana gelirken zevkle gelecek, antrenmanda zevkle çalışacak ve tesislerden mutlu ayrılacak, takıma için de verimli olacak. Genel felsefem budur. Beni çok iyi tanıdığınıza inanıyorum. Disiplini çok sevdiğimi biliyorsunuz. Organize, disiplinli bir takım kurmak istiyorum. Sahada her şeyini verebilecek bir takım oluşturmak istiyorum. Her maçı kazanmak zorundayız ve bunun için hazırlıklı olmalıyız. Neticesinde neler olacağını hep beraber göreceğiz. Şimdi ise oyuncuları tanımaya çalışacağım. Onlar da beni tanıyacaklar. Hep birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum.''
 
Takımda altyapıya her zaman önem verdiğini hatırlatan Hagi, bir gözünün hep altyapıda olacağını aktarırken, Arda gibi yıldızların çıkmasını istediklerini aktardı.

Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirilen Gheorghe Hagi, sarı-kırmızılı ekibe gelirken kendisini nelerin beklediğini bildiğini söyledi.
 
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyonda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gheorghe Hagi, Adnan Polat'ın kulüp başkanlığı döneminde 6 teknik adam değiştirdiğinin hatırlatılması üzerine, ''Buraya gelmek benim kararım. Galatasaray bana ihtiyaç duyduğunda her zaman hazırım. Buraya büyük bir heyecanla, zevkle geldim. Galatasaray'da baskı altında çalışıldığını herkes biliyor. Bir numara olmak hiç kolay değil. Bu büyük bir baskı demektir. Bunu kabul ediyorum'' dedi.
 
Zaman geçtikçe Galatasaray'ın daha iyi olacağını aktaran Rumen teknik adam, ''Galatasaray'daki ilk antrenörlüğümde, kurduğum takım ben ayrıldıktan sonra şampiyon oldu. Demek ki o zaman iyi işler yaptım. Hagi budur. Hagi çalışır ve arkasında iyi işler bırakır. Ben ayrıldıktan sonra takım şampiyon olmasaydı, daha kötü bir duruma gelseydi çok üzülürdüm. Demek ki güçlü bir grup arkamda kaldı'' diye konuştu.
 
''TAKIMIN ARDA'YA İHTİYACI VAR''
Galatasaray'da A takıma çıkardığı isimlerden Arda Turan'ın bugün takım için önemli bir isim olduğunun ve sakatlığı nedeniyle de forma giyemediğinin hatırlatılması üzerine Hagi, ''Arda'yla ilgili elimdeki bilgiler yeterli değil. Kendisiyle oturup konuşacağım. Kendisini nasıl hissettiğini soracağım. Bir an önce takıma dönmesini bekliyorum. Çünkü takımın ona ihtiyacı var. Ama sabırlı olmamız gerekiyor. Çünkü en iyi şartlarda takıma dönmesi gerekiyor. Genç, değerli ve geleceği parlak bir futbolcu. Kendisine zamanında yardım ettiğimiz için, şimdi o yardımı kendisinden bekliyoruz. Bir an önce geri dönmesini bekliyorum'' ifadelerini kullandı.
 
Galatasaray taraftarının bir önceki döneminde kendisini istifaya çağırmış olmasıyla ilgili olarak, ''Yaptığımız her şeyi taraftar için yapıyoruz. Taraftarlar ise her zaman mutlu olmak ister. Galatasaray'ın çok iyi bir taraftarı vardır'' şeklinde değerlendirme yapan Hagi, şöyle devam etti:
''Ama onlar da biliyor ki, her zaman güzel futbol oynamak çok zor. Bazen sonuçlara bağlı olarak oynamak gerekiyor. Güzel futbolu bırakıp, sonuca gitmek gerekebiliyor. Rekabetçi bir takım, bugünden yarına kurulamıyor. Benim futbolculuk dönemimdeki takım da öyle çabuk kurulmadı. Yurt içi ve yurt dışına üst düzey performans için en az 1-2 sene gerekiyor. Taraftarlarımız da sahada 12. adam olduğu için her zaman onların desteğini bekliyoruz. Onların istediği gibi, gerektiği gibi çalışacağız. Başarılı olabilmek için her şeyimizi vereceğiz.''
 
''BİRÇOK TEKLİFİ REDDETMİŞTİM''
Gheorghe Hagi, uzun süredir takım çalıştırmamasının ardından yeniden Galatasaray'a dönüşüyle ilgili olarak, daha önce kendisine yapılan birçok teklifi reddettiğini kaydetti.
 
Romanya'da başlattığı futbol akademisi projesine yoğunlaştığını anlatan Hagi, Romanya'dan gelen teklifleri geri çevirdiğini belirterek, ''Ayrıca sezon ortasında hiçbir takımı devralmayacağımı söylemiştim. Romanya'nın iyi kulüplerinden teklif geldi ama reddettim. Yurt dışından gelen bazı teklifleri reddettim, bazılarını ise erteledim. Ancak Galatasaray'dan gelen teklifi bir fırsat olarak değerlendirdim. Galatasaray benim yuvam ve ailemdir, evimdir. Buraya gelmekten çok mutlu oldum. Sözleşmede de anlaştık'' diye konuştu ve esprili bir şekilde, hayatta bazen dinlenmek de gerektiğini söyledi.
 
Oğlu Ionis'in bugün doğum günü olmasına rağmen yanında olamadığını anlatarak, ''Görüyorsunuz, Galatasaray benim için o kadar önemli ki, doğum gününde oğlumun yanında değilim. Ama o daha küçük ve birçok mutlu doğum günü beraber geçirebilirim'' ifadelerini kullanan Hagi, takıma bir Rumen oyuncu takviyesi yapılıp yapılmayacağı konusunun ancak devre arasına konuşulabileceğini kaydetti.

''BENİM İÇİN ROMANYA VE TÜRKİYE AYNI''
Rumen gazetecilerin soruları üzerine, Galatasaray'da futbolcu ve teknik direktör olarak 7,5 geçirdiğini hatırlatan Hagi, burada kendisini evinde hissettiğini vurgulayarak, ''Romanya'dayken bana, (Türkiye seni daha fazla seviyor) diyorsunuz. Benim için Romanya ve Türkiye aynı. Her iki yerde de kendimi evinde hissediyorum. Zor olacağını biliyorum ama büyük bir zevkle buraya geldim. Şimdi burada çalışacağım, çalışacağım ve çalışacağım...'' şeklinde konuştu.
 
Diğer yandan, toplantı sırasında tesis önünde toplanan bir grup taraftar, ''I love you Hagi'' (Seni seviyoruz Hagi) tezahüratları yaparken, toplantı sonrasında ise taraftarların yanına giden Rumen çalıştırıcı, istekleri üzerine ''Üçlü'' çektirdi.

RUMEN BASINININ İLGİSİ
Teknik direktör Gheorghe Hagi'nin basına tanıtıldığı toplantıya medya mensuplarının ilgisi yüksek olurken, özellikle Rumen gazetecilerin çokluğu dikkati çekti.
 
Hagi'yi takip etmek için 20 Rumen basın mensubunun sarı-kırmızılı kulübe akreditasyon yaptırdığı, ayrıca İtalyan La Gazetta Della Sport gazetesi ve Katar'dan yayın yapan El Cezire kanalının temsilcilerinin de yer aldığı bildirildi.

-video_1-