Kadıköy deplasman oldu

Kadıköy deplasman oldu
Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, ligde Kadıköy'de 3 maçtır kazanamıyor.

Ligde kendi evindeki son galibiyetini 15. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında (2-1) alan sarı-lacivertli ekip, 17. haftada Kardemir Karabükspor'a 3-1 yenilerek, ligin ilk yarısını mağlubiyetle kapadı. Sarı-lacivertli ekip, ikinci yarıdaki ilk maçında 18. haftada Sanica Boru Elazığspor karşısında Kadıköy'de sahadan 2-2 beraberlikle ayrılırken, 20. hafta mücadelesinde de Sivasspor önünde 2-1'lik mağlubiyetten kurtulamadı.

Ligin 20 haftalık bölümünde 5. yenilgisini alan Fenerbahçe'nin puanı 31'de kaldı.

Tribünlerden tepkiler yükseldi

Fenerbahçe'nin Sivasspor karşısında aldığı yenilgi, tribünleri kızdırdı. Maçın son anlarında yönetime tepkili tezahüratlar yapan taraftarların bir bölümü, ''Yönetim istifa'' diye bağırdı. Taraftarlar sezonun ilk yarısında takımdan ayrılan Alex de Souza için de tezahüratlar yaparken, futbolculara yönelik olarak, ''O forma kutsaldır nasip olmaz herkese'' şeklinde tempo tuttu.

Türk Telekom kale arkası tribünün üst bölümünde bulunan bir grup taraftar, bir süre tribünlerden ayrılmayarak, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a yönelttikleri tepkilerini, ''Burası babanın çiftliği değil'', ''İstifa etmeden buradan çıkmayız'', ''Diktatör istifa'' şeklinde tezahüratlar yaptı. Taraftarlar küfürlü tezahüratta da bulundu.

Stat içindeki ışık kapatılmasına rağmen küçük bir grup, uzun süre ısrarla tribünde kaldı. Grup daha sonra tribünden ayrıldı.

Fırsatları değerlendiremedi

Fenerbahçe, bu sezon zirve yarışı yaptığı takımların puan yitirdiği haftalarda puanlar kaybederek, fırsatları değerlendiremedi.

Galatasaray ile Beşiktaş'ın aldığı beraberlikler ve puan kayıplarıyla geride bıraktığı 20. haftayı yenilgiyle kapatan Fenerbahçe, ikincilik fırsatını da tepti.

Fenerbahçe, Süper Lig'de 2. haftada bulunduğu liderlik koltuğundan, puan kayıplarıyla düşüşe geçip o haftanın ardından zirveye en çok 13. ve 15. haftalarla ikinci sırada yer alarak yaklaşmıştı.

Webo golle başladı

Fenerbahçe'nin yeni transferi Pierre Webo, sarı-lacivertli formayla ilk maçında golle buluştu.

Sarı-lacivertli ekibin Sivasspor karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatmasının ardından, 55. dakikada gol atan Webo, takımına 1-1'lik eşitliği getirdi. Webo 75. dakikada maçta yerini Semih Şentürk'e bıraktı.

Webo'ya kafa vuruşuyla attığı golde ortayı yine yeni transferlerden Ziegler yaptı. Maçın 60. dakikasında oyundan alınan Ziegler'in yerine Caner Erkin maça dahil oldu.

Kocaman, maçın 79. dakikasında da yeni transferlerden Emre Belözoğlu'nu kenara alıp Mehmet Topuz'u oyuna dahil etti.

Kuyt penaltı kaçırdı

Fenerbahçe, bu sezon ligde kazandığı ilk penaltı atışını, gole çeviremedi.

Sarı-lacivertlilerin Sow'un ceza alanında düşürülmesiyle kazandığı atışı kullanan Kuyt, 38. dakikada kullandığı penaltı atışından yararlanamadı.

Spor Toto Süper Lig'de 34 hafta sonra penaltı atışı kazanan sarı-lacivertli ekibin son kullandığı penaltı atışını geçen sezonun 26. haftasında Kardemir Karabükspor maçında Alex, gole çevirememişti.