Kaderleri yeniden kesişti!

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig’in çiçeği burnunda iki teknik direktörü, Tahir Tam ve İrfan Buz, bizler için çok yeni isimler…

Sergen Yalçın’ın ayrılığının ardından Gaziantepspor ile anlaşan Tahir Tam ile Cristoph Daum’dan boşalan Bursaspor teknik direktörlüğüne getirilen İrfan Buz, birbirlerinden çok farklı iki kariyer hikayesine sahip olsalar da birçok ortak noktaları var…

Tahir Tam Bursa doğumlu. Futbol hayatını 2., 3.  Lig ve amatör kümede İnegölspor, Bozöyükspor, Tavşanlı Linyitspor, Gebzespor, Gönenspor, Kestel Belediyespor ve Gemlikspor’da geçirdikten sonra 1998’de Bursa Büyükşehir Belediyespor’da futbolu bıraktı. Ancak Bursa’yı ve onun takımları ile yolu daha uzun yıllat devam edecekti.

2003’te Bursaspor’da Gençlik Gelişim Antrenörü, bir diğer ismi ile scout olarak göreve başlayan Tahir Tam, 11 yıl boyunca yeşil-beyazlı camianın altyapısını emanet ettiği isim oldu. 2007-2008 sezonunda, Bursaspor’un pilot takımı olan Bursa Merinosspor’un teknik direktörlüğünü yaptı ver ardından yeniden Bursaspor altyapısındaki görevine döndü.
2010 yılında Bursaspor’dan ayrılıp Gaziantepspor’a geçti, yardımcı antrenörlük ve scout danışmanlığı yaptı. Sergen Yalçın’ın görevden ayrılmasının ardından kırmızı-siyahlı takımda teknik direktörlüğe getirildi.

İrfan Buz ise çok farklı bir kariyer hikayesi çizdi ancak bugün Bursaspor’un teknik direktörü…
Küçük yaşta ailesi ile birlikte Almanya’ya göç eden İrfan Buz, futbolla burada tanıştı. Bir yandan altyapı eğitimi alırken diğer yandan Dortmund Üniversitesi'nden teknik inşaat diploması aldı. 21 yaşında Sarıyer’e imza atarak Türkiye’ye döndü, Vanspor ve Sakaryaspor formaları giydi. 1995’te Almanya’ya döndü, futbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe başladı. 1999 ile 2008 arasında Almanya Futbol Federasyonu’nda tüm alt yaş milli takımmları çalıştırdı. 2009’da Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı olarak Almanya’da scout danışmanlığı yaptı. 2013’te Daum’un yardımcısı olarak Bursaspor’a geldi. Yeşil-beyazlı takım ile Alman hocanın yolları ayıması sonrası Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında Galatasaray’a karşı takımın başında sahaya çıktı.
Takımın kupa maçınnın ikinci yarısında gösterdiği performans sonrası, başkan Erkan Körüstan, dönüş yolunda takım otobüsünde futbolculara İrfan Hoca ile çalışmak isteyip istemediklerini sordu, futbolcuların coşkulu alkışı sonrası Bursaspor’un yeni teknik direktörü oldu.

Tahir Tam ve İrfan Buz; biri Türkiye’de diğeri Almanya’da başlayan kariyerleri boyunca iki kez kesiştiler… Biri Bursaspor, diğer ise Spor Toto Süper Lig’de teknik direktör olarak aynı lig haftasında göreve başlamaları…

Takımları ile kazanacakları başarılarını, Türk futboluna katacakları yepyeni hikayeleri ile çiçeği burnunda iki teknik direktörümüz, Tahir Tam ve İrfan Buz’a, kocaman bir selam; hoş geldiniz hocam…