''Kaç puanımız silinecek biz de bilmiyoruz''

''Kaç puanımız silinecek biz de bilmiyoruz''
PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un kulüp başkan yardımcısı Rüştü Araboğlu, "Kaç puan silineceği yönünde bize gelen bir tebligat yok. Kaç puan silinecek biz de merakla bekliyoruz" dedi.

Araboğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, teknik direktörü Ümit Özat'ın istifasından sonra takımı Adana Demirspor maçına antrenör Kenan Yelek'in hazırlayacağını söyledi.

Teknik direktör konusunu Adana Demirspor maçından sonra netleştireceklerini belirten Araboğlu, Samsunlu bir teknik direktörün takıma daha faydalı olacağını savundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) mali kriterlere uyulmadığı gerekçesiyle sezon başında Samsunspor'a 7 puan silme cezası verdiğini hatırlatan Arapoğlu, "Bu mali kriterle ilgili süreç 2012 yılından itibaren devam ediyordu. Kulübe, 2012 yılında 1 puan cezası verilmiş, 2013 yılında 3 puan silme cezası ve 2004 yılında yine 3 puan cezası verildi. Ancak geride kalan 2 yılda bu puan silme cezalarını TFF erteledi. Bu sezonda '7 puan silinecek' diye karar verdi. Biz de ona itiraz ettik. Ancak itiraz Tahkim Kurulu tarafından reddedildi. Kaç puan silineceği yönünde bize gelen bir tebligat yok. Kaç puan silinecek biz de merakla bekliyoruz" diye konuştu.

Beklentilerinin hiç puan silinmemesi yönünde olduğuna işaret eden Araboğlu, "En kötü beklentimiz 3 puan silinmesi yönünde. Denizlispor Kulübü'nün Anayasa Mahkemesi'ne bu cezaların iptal edilmesi yönünde başvuracağı yönünde bir söylenti var. Eğer bir gelişme olursa biz de başvurabiliriz" ifadesini kullandı.

FIFA'nın Samsunspor'a 2 dönem transfer yasağı getirmesini de değerlendiren Araboğlu, şöyle devam etti.

"Bize ceza eski oyuncumuz Aminu Umar'ın başvurusu nedeniyle verilmiş. Ancak biz Umar'a borcumuzu ödedik. Umar da şikayetini geri aldı. Biz de cezanın kalkması için Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurduk. Transfer dönemi sona ermeden CAS'ın duruşmalı itirazımızı görüşmesini bekliyoruz, bunu kendilerine de ilettik. Bu cezanın kalkacağından ümitliyiz. Her gün önümüze bir şey geliyor. Samsunspor bu zamana kadar kötü yönetilmiş. Bu kötü yapıyı düzeltmek için çok çalışıyoruz. Hem kentimiz hemde siyasilerimiz bu noktada önemli destek veriyor."

Öte yandan Samsunspor, cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Adana Demirspor maçının hazırlıklarına Nuri Asan Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı.