Juventus'tan müthiş kutlama!

Video yükleniyor...

Serie A'nın son haftasında, şampiyonluğunu daha önce ilan eden Juventus, konuk ettiği Sampdoria'yı 5-0 mağlup ederek kupasını kaldırdı.

Torino kentindeki Juventus Stadı'nda oynanan müsabaka öncesi siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını, üst üste kazanılan 5. şampiyonluk nedeniyle görkemli bir şovla karşıladı.

Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, 6.dakikada Patrice Evra ile 1-0 öne geçerken, 15. dakikada Paulo Dybala'nın penaltıdan attığı golle farkı ikiye çıkardı. Juventus, ilk yarı bitmeden Dybala ile bir kez daha fileleri havalandırarak devreyi 3-0’lık üstünlükle kapattı.

İkinci yarıda da oyunu kontrolünde tutan Juventus, Giorgio Chiellini'nin golüyle farkı 4'e çıkardı. Siyah-beyazlı takım, 85. dakikada Leonardo Bonucci'nin ağları sarsmasıyla skoru 5-0'a getirerek mücadeleden farklı galip ayrıldı.

Bu galibiyetle puanını 91 yapan Juventus, 38 maçlık sezonu 29 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgiyle tamamladı ve 75 gol atarken, kalesinde sadece 20 gol gördü.

Karşılaşma sonrası Juventuslu futbolcular, saha ortasına kurulan platformda şampiyonluk madalyalarını takarken, kupayı havai fişekler eşliğinde takım kaptanı Giorgio Buffon havaya kaldırdı. Siyah-beyazlı takım, kupayla taraftarı önünde şampiyonluk turu da attı.

Bu arada Juventus, ligdeki son maça yeni sezonda giyeceği formayla çıkarak taraftarına tanıttı.

Aşağıdakilerin hangisi ilginizi çekiyor?

İtalya Serie A

Serie A özetleri

İtalya Serie A puan durumu