Atletico ve Juve el ele!

Atletico ve Juve el ele!
Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndan daha önce çıkmayı garantileyen Juventus ve Atletico Madrid, grubun son maçında 0-0 berabere kaldı.

Torino’daki Juventus Stadı’nda oynanan ve 39 bin 219 seyircinin izlediği mücadeleyi, İskoçya Futbol Federasyonu’ndan William Collum yönetti. Collum’un yardımcılıklarını; Damien MacGraith (İrlanda), Graham Chambers (İskoçya) yaptı.

Mücadelenin ilk yarısında konuk takım Atletico Madrid'in, kaleyi bulan 3 net şutunda Juventus kalecisi Gianluigi Buffon, gole izin vermeyince ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci yarısında oyunun kontrolünü sağlayan Juventus, İspanyol ekibinin kalesinde bir ara baskısını arttırsa da aradığı golü bulamadı. İkinci yarıda Atletico Madrid de Juventus kalesine fazla gidemeyince mücadele 0-0 sona erdi.

Karşılaşmada, milli futbolcu Arda Turan 90 dakika görev yaptı. Arda'nın maruz kaldığı faullerden sonra ağır hareket etmesi tribünlerin tepkisini çekse de, zaman zaman yaptığı klas hareketler, rakip takım taraftarlarından da alkış aldı.

Müsabakada evsahibi Juventus, Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Vidal, Pirlo, Pogba, Pereyra, Tevez, Llorente, konuk Atletico Madrid de; Moya, Juanfran, Gimenez, Godin, Siqueira, Mario Suarez, Gabi, Arda Turan, Koke, Raul Garcia, Mandzukic onbiriyle mücadele etti.

İki takım teknik direktörünün de karşılaşma boyunca hiç oyuncu değiştirmemesi dikkati çekti.

Son İtalya Serie A Şampiyonu Juventus ile son İspanya La Liga Şampiyonu Atletico Madrid’i karşı karşıya getiren mücadeleden takımlar birer puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Atletico Madrid, A Grubu’nu 13 puanla lider, Juventus ise 10 puanla ikinci sırada tamamladı ve her iki takım da “Devler Ligi”nde ikinci tura yükseldi.