Jan Olde Riekerink'ten Manchester United maçı yorumu

Video yükleniyor...

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Manchester United ile İsveç'in Göteborg kentinde oynadıkları ve 5-2 kaybettikleri Manchester United maçının ilk yarısındaki performanslarını övdü.

Müsabaka sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Riekerink, rakipleri Manchester United'ın çok güçlü bir takım olduğuna dikkati çekti.

Maçın ilk yarısını 2-1 önde tamamladıklarını hatırlatan Hollandalı teknik adam, şunları söyledi:

"İstediğimiz Galatasaray'ı ilk yarıda izledik. Bu bölümde beklentilerimiz karşılandı. Belki baskı anlamında biraz kendimizi geliştirebiliriz. Bunu doğru zamanda yapabilme açısından eksiklerimiz olabilir. Oyun anlayışımız, topu elimizde tutmaya ve baskı yapmaya dayalı. İlk yarıya bakıldığında bunu yapan bir takım vardı. İkinci yarıda bazı organizasyon eksikleri oldu. Küçük eksiklikler bile böyle maçlarda sonucu etkileyebiliyor. Bizim baz almamız gereken ilk yarı. İlk yarıdaki performansımızın üzerine koymamız, ikinci yarıdan da dersler almamız gerekiyor."

Müsabakanın ikinci yarısında bazı oyuncuların fiziksel anlamda düşüş yaşadığını aktaran Riekerink, "Uzun bir kamp döneminin sonunda bu tip durumlar yaşanabiliyor. Bizim için önemli noktalar, doğru zamanlarda baskı yapmak ve topu ayağımızda tutmak. İlk yarıda bunu büyük bölümde yaptık ve iyi bir Galatasaray vardı. İkinci yarıda oyundan düştük ve böyle bir sonuç ortaya çıktı." diye konuştu.

İkinci kamp döneminin de sona erdiğini dile getiren Riekerink, "Genel olarak hem İsviçre hem de Danimarka kampı benim açımdan iyi geçti. Takımımın performansından memnun olduğumu söyleyebilirim. Takım kurulumu aşamasında, önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Mental ve fiziksel anlamda iyi şeyler yapıp, kendimizi geliştirdiğimize inanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
Beşiktaş transfer
Fenerbahçe transfer
Galatasaray transfer
Trabzonspor transfer