"İyi savunma yapmalıyız"

"İyi savunma yapmalıyız"
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Real Madrid'in Avrupa Ligi'nde ilk dört haftanın ardından birçok kategoride lider durumda bulunduğunu hatırlatarak, maçla ilgili görüşlerini şu şekilde açıkladı:

"Avrupa Ligi'nin beşinci haftasında Avrupa'nın en yetenekli takımlarından biri olan Real Madrid'i konuk edeceğiz. Her şeyden önce iyi bir maç çıkarmalıyız. Zalgiris Kaunas'a karşı evimizde kaybettikten sonraki ilk iç saha maçımız olan Real Madrid mücadelesinin önemi arttı. Real Madrid, Avrupa Ligi'nde ilk dört haftanın ardından birçok kategoride lider durumda bulunuyor. Maç başına 96 sayı ile en çok sayı atan takım, maç başına 26 asist ile en çok asist yapan takım ve yine maç başına 9,5 top kaybı ile en az top kaybeden takım konumundalar. Bu yüksek rakamlara ulaşmalarına izin vermemeliyiz ve iyi savunma yapmalıyız. Maçın kontrolünü elimizde bulundurmalıyız ve ikili oyunlarda onları durdurmalıyız."

Rakamlarla Anadolu Efes
Anadolu Efes'te sakatlığı nedeniyle yarınki maçta forma giyemeyecek Nenad Krstic, Avrupa Ligi'nde ilk dört haftanın ardından maç başına 22,33 indeks ortalaması ile en değerli oyuncu sıralamasında ilk sıradaki yerini korudu. Sırp oyuncu ayrıca, maç başına 6 isabetli serbest atış ile bu kategoride ilk sırada bulunuyor.

Lacivert-beyazlıların Gabonlu oyuncusu Stephane Lasme, Real Madrid maçı ile birlikte Avrupa Ligi kariyerindeki 100. maça çıkacak.

Lasme, bugüne kadar yaptığı 143 blok ile Avrupa Ligi tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Başarılı oyuncu aynı zamanda maç başına 1,5 blok ortalaması ile ilk dört haftanın ardından en çok blok yapan oyuncu sıralamasında üçüncü sırada bulunuyor.

Anadolu Efes'in takım kaptanı Doğuş Balbay, geçtiğimiz sezon ilk turun son haftasında İstanbul'da Anadolu Efes ile Real Madrid arasında oynanan karşılaşmada dört top çalma ile Avrupa Ligi kariyerinde bir maçtaki en çok top çalma rakamına ulaşmıştı.