İtalyanlar Avrupa'ya havlu attı

İtalyanlar Avrupa'ya havlu attı
Futbolda, Avrupa kupalarında bu hafta oynanan turlarda mücadele eden İtalyan takımlarının elenmesi ülkede şok etkisi yaşattı.

Avrupa’nın en önemli kupası Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda Juventus’un, Almanya’nın Bayern Münih takımına uzatmalarda yediği iki golle boyun eğmesinin ardından dün de Lazio’nun UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda konuk ettiği Çek temsilcisi Sparta Prag’a 3-0 kaybederek elenmesi, İtalya’da günün konusu oldu.

Ülkenin önde gelen spor gazetelerinin dikkati çektiği konuda, Avrupa’nın iki farklı kupasında mücadele eden Juventus ve Lazio takımlarının çeyrek finale yükselememesinin ardından İtalyan futbolunun nereye gittiği sorgulanmaya başladı.

Konuyla ilgili haberine, "Çeyrek finallerde İtalyan takımı yok" başlığını atan Corriere dello Sport, 4 kez Dünya Kupası kazanan İtalya’nın, bu sezon takımlarının alacağı puanlarla 2017-18 sezonunda eskiden olduğu gibi Şampiyonlar Ligi’ne 4 takım göndermenin hesabını yaparken, Juventus ve Lazio’nun çeyrek final göremeden elenmesiyle bunun eşiğinden döndüğünü belirtti.

Gazete, bu durumun en son 15 yıl önce yaşandığını anımsatarak, o dönem UEFA Kupası’nda mücadele eden Inter ve Parma’nın turu geçememeleri, Şampiyonlar Ligi’nde oynayan Milan ve Lazio’nun da ikinci turu geçememesiyle yaşandığını kaydetti.

La Gazzetta dello Sport da "2001’den beri bu olmuyordu" başlığıyla verdiği haberinde, Lazio’nun UEFA Avrupa Ligi’ne veda etmesinin İtalyan futbolu için çok kötü olduğunu belirterek, başkent ekibinin Sparta Prag’a elenmesi en şaşırtıcı sonuç olarak yorumlandı.

Bir İtalyan takımının dahi Avrupa'da çeyrek finale kalamamasının 2001’den bu yana meydana gelmediği vurgusu yapılan haberde, İtalyanların sezonun güz döneminde iyi performans sergileyerek turları geçtiğini ancak sezonun ikinci yarısında Avrupa kupalarından tek tek elendiği aktarıldı.

Bu sonuçlar doğrultusunda İtalya’nın 2017-18 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne 4 takım göndermesinin imkansız hale geldiği ifade edildi.

Son olarak Juventus, geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde finale kadar yükselmiş ancak İspanya’nın Barcelona takımına 3-1 yenilerek çok yaklaştığı kupayı kazanamamıştı.

İtalya'da Inter, Avrupa kupalarında başarı yakalayan son takım olmuştu. 2009-2010 sezonunda Inter, Şampiyonlar Ligi finalinde Almanya’nın Bayern Münih takımını 2-0 yenerek kupayı tarihinde 3. kez müzesine götürmüştü.