Juve İtalya'ya damga vurdu

Juve İtalya'ya damga vurdu
İtalya Futbolcular Sendikası (AIC) tarafından her yıl yapılan "Futbolda yılın en iyileri ödülleri"ne geçen sezonki başarılı performansıyla Juventus damgasını vurdu.

Milano'da bu gece yapılan ödül töreniyle geçen futbol sezonunda alanlarında başarılı olan isimler layık görüldükleri ödüllere kavuştu.

Geçen sezon, hem İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) hem İtalya Kupası'nı kazanan, üstüne Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde mücadele eden Juventus'un bu başarılarında rol oynayan 6 oyuncu yılın en iyi on birine seçildi.

Sendika üyelerinin belirlediği yılın ilk 11'inde şu isimler yer aldı: Gianluigi Buffon (Juventus), Matteo Darmian (Torino), Leonardo Bonucci (Juventus), Daniele Rugani (Empoli), Giorgio Chiellini (Juventus), Radja Nainggolan (Roma), Andrea Pirlo (Juventus), Paul Pogba (Juventus), Carlos Tevez (Juventus), Luca Toni (Hellas Verona) ve Mauro Icardi (Inter).

Siyah-beyazlı takımın geçen sezonki Arjantinli golcüsü Carlos Tevez, en iyi 11'inin seçilmesinin yanı sıra "En İyi Oyuncu" ödülü de aldı.

Juventus'un geçen yılki başarısının mimarı teknik direktör Massimiliano Allegri de "En İyi Antrenör" ödülü aldı.

Gecede "Yılın Hakemi" ödülü ise hakem Nicola Rizzoli'nin oldu.