İtalya Salih'i konuşuyor!

İtalya Salih'i konuşuyor!
İtalyan spor basınının önde gelen gazeteleri, dün takımı Roma'nın Cesena'yı 1-0 yendiği maça ilk 11'de başlayan Salih Uçan'ın performansını olumlu buldu.

Spor gazetelerinde, Uçan ve Seydou Doumbia'nın Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia tarafından ilk onbirde başlatılması "sürpriz" olarak değerlendirildi. İki oyuncudan Salih'in kendisine verilen şansı kullandığı ancak Doumbia'nın henüz hazır bir görüntüsünün olmadığı ifade edildi.

Roma merkezli Corriere dello Sport gazetesinde çıkan maç haberinde, golü kaydeden De Rossi'nin Roma'yı özgürleştirdiği belirtilirken, Salih'in orta sahada kalitesini gösterdiği yazıldı.

Aynı gazetede çıkan bir başka yazıda, sezon başında sakatlıklar ve kadro tercihi nedeniyle forma şansı bulamayan genç futbolcunun, son zamanlarda antrenmanlara aksamadan katılarak süreklilik kazandığı ve kendisini gösterme zamanının geldiği belirtildi.

Corriere dello Sport'taki haberde, maçta 66 dakika görev yapan Salih'e 6 puan verilirken, ikinci yarıda Cesanalı De Feudis'in kendisine yaptığı harekette takımına penaltı kazandırabileceğini ancak hakemin bunu vermediği yazıldı. Aynı şekilde Salih'in ikinci yarıda kırmızı kart görme riski nedeniyle hocasının oyundan aldığı ifade edildi.

Tuttosport gazetesinde çıkan haberde ise Garcia'nın sürpriz biçimde Salih'e güven duyarak ilk onbirde başlattığı belirtilerek, Roma'nın galibiyet golünde durdurmaya çalıştığı topu yavaşlatarak kendisinden sektirmek suretiyle bilinçli olmayan bir şekilde katkısı olduğu yazıldı. Gazete, Salih'e 6,5 notunu verdi.

La Gazzeta dello Sport'ta çıkan haberde ise Garcia'nın şans verdiği Salih Uçan ve Doumbia'nın canlılık belirtileri gösterdiği ifade edilirken, "yetenekli" olarak bahsedilen Uçan'ın geldiğinden bu yana ilk kez 11'de başladığı dile getirildi.

Gazete, performansından dolayı Salih'e 6 puan verdi.

Bu arada maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia da Salih Uçan'ın bir yetenek olduğunu belirterek, genç oyuncunun son dönemde sürekli biçimde çalışıyor olmasının karşılığını aldığın söyledi.