İtalya Melo'yu konuşuyor! Herkesi kısa sürede büyüledi!

Video yükleniyor...


İtalya'da Inter, Inter'de ise Melo fırtınası esiyor.

Galatasaray'dan transfer olduğu Milano ekibinde takımın değişilmezi olan ve dün geceki 1-0'lık Verona galibiyetinde fileleri havalandırarak üç puanı getiren Brezilyalı futbolcu övgüleri topladı. İtalyan spor medyasının ve futbol adamlarının Melo hakkındaki görüşleri şöyle:

CALCIOMARCETO: YAYA TOURE'Yİ UNUTTURDU
Roberto Mancini'nin ön libero için bir numaralı tercihinin Yaya Toure olduğu hatırlatıldı. Ancak manchester city'nin 32 yaşındaki oyuncusunun transferinin gerçekleştirilememesinin ardından Felipe Melo'ya yönelindiği, Galatasaraylı ismin kadroya katıldığına dikkat çekildi. Oyuncunun şu ana kadarki performansıyla Fildişi Sahilli yıldızı aratmadığı yorumu yapıldı.

LA GAZETTA DELLO SPORT: SAN SIRO'NUN YENİ İDOLÜ

Felipe Melo'nun Inter taraftarının sevgilisi olduğu belirtildi, "Melo San Siro'nun yeni idolü" başlığı kullanıldı: "Brezilyalı futbolcu Inter'in ligdeki liderliğinde önemli pay sahibi oldu. Gol de atmaya başladı. Ona kötü çocuk demeyin. Evet çok sert bir stili var. Ancak takımın değişmezi oldu. Sadece Inter'e değil, bu sezona da damga vuracak gibi görünüyor. Inter transferin son günlerinde Melo ile bir hazine buldu."

ORRIERE DELLA SERA: ÇİRKİN VE KAZANAN
Verona karşısında sarı kart da gören Felipe Melo'nun sert futboluyla dikkat çektiği, ancak oyun olarak takıma yararlı işler de yaptığı belirtildi: "Telles'in ortasına Felipe Melo'nun kafa vuruşuyla Inter ligdeki beşinci galibiyetini aldı. Aynı Melo, Pazzini'yi sakatlayarak 21. dakikada bu oyuncunun oyundan çıkmasına neden oldu."

CORRIERE DELLO SPORT: MELO YUMUŞAK KALPLİ

Felipe Melo'nun, Telles'in ortasına vurduğu kafayla attığı golün ardından yaşanan sevinç de Çizme'de epey konuşuldu. Eşi ve çocukları tribünde olan futbolcu Roberta'nın yanına koşarak gol sevincini karısıyla yaşadı, ateşli öpücüğüyle de geceye renk kattı. Melo'nun bu görüntüsü Corriere dello Sport'ta "Melo'nun yumuşak bir kalbi var, golden sonra eşini öptü" şeklinde yansıtıldı.  

FC INTER NEWS: MELO EN İYİ TRANSFER

Milano ekibiyle ilgili haberler veren site, "Felipe Melo bu Inter için en iyi transfer" başlığıyla verdiği haberinde Brezilyalı futbolcunun geride kalan üç maçlık performansına dikkat çekti. Defansif anlamda olduğu kadar oyuncunun hücumda da katkı yaptığına dikkat çekerek, Mancini'nin orta saha için aradığı ismi bulduğu belirtildi.

GOAL.COM ITALIA: MANCINI HAKLIYMIŞ

Sitenin haberinde şu yorum yapıldı: "Transferin son gününde kadroya dahil edilen Felipe Melo, Roberto Mancini'nin ısrarlarıyla alınmıştı. Inter'deki 20 günlük macerasında yerini sağlamlaştırdı adeta dokunulmaz oldu. Oynadığı oyunla hocasını gücendirmedi, kendisi için ısrarında ne kadar haklı olduğunu gösterdi."

TRAPATTONI: MELO BİR DÜNYA YILDIZI
Ünlü İtalyan teknik adam Giovanni Trapattoni, "Melo iyi bir başlangıç yaptı. Fizik olarak en üst seviyeye çıktığında çok daha etkili olacak. Ancak şurası kesin ki çok iyi transfer. Brezilyalı çok tecrübeli bir isim ve dünyanın her takımında oynayabilecek bir futbolcu" şeklinde görüşlerini ifade etti.

DEL PIERO: KENDİSİNİ ÇOK GELİŞTİRMİŞ
Çok iyi oynadığını söylediği eski takım arkadaşını öven Del Piero, "Bir kaç sene önce Juventus'ta gördüğüm Melo farklı bir oyuncuydu. Şimdi daha deneyimli bir isim gördüm. Kendisini çok geliştirmiş. Gerçek Melo fark yaratan bir oyuncudur ve bu yüzünü göstermeye başladı" dedi.

MATERAZZI: MELO BANA BENZİYOR
Çizme futbolunun önemli isimlerinden Marco Materazzi de Galatasaray'dan Inter'e giden oyuncuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Materazzi, "Acımasız ve sert futbolu bana benziyor. Gerçekten Inter çok iyi bir transfer yaptı. Takıma katkısı olacak" şeklinde konuştu.