İşte yılın özrünün perde arkası

Video yükleniyor...

Kasımpaşa ile Çaykur Rizespor arasında önceki akşam oynanan Süper Lig 6'ncı hafta karşılaşması sonrası Rıza Çalımbay yayıncı kuruluşa röportaj verdiği sırada araya giren ve verdiği kararların hatalı olduğunu itiraf ederek spor kamuoyundan özür dileyen hakem Deniz Çoban, soyunma odasında cep telefonundan pozisyonları izlediğini açıklamıştı.

Çoban, soyunma odasına yardımcılarıyla birlikte nefes nefese girerken verdiği iki kararın da kafasında tereddüt oluşturduğunu söyleyip hemen cep telefona sarıldı ve gelen görüntüleri izledi.

EYVAHLAR OLSUN! BÜYÜK HATA!
Sonra da yardımcılarına dönüp, "Eyvahlar olsun çok büyük hata yapmışım. Arkadaşlar hemen canlı yayında çıkıp bunu açıklayacağım" dediği öğrenildi. Yardımcılarının engel olmasına rağmen, Merkez Hakem Kurulu'ndan izin almadan yayıncı kuruluşun canlı yayınına katılarak hem Çaykur Rizespor'dan hem de Kasımpaşa'dan özür dileyen Çoban'ın mücadelenin gözlemcisi Turgut Sığıç'ın da odaya gelmesini beklemeden böyle bir karar aldığı da ifade edildi.

ÇALIMBAY: DEVAM ET HOCAM
Rıza Çalımbay, yaptığı hatalar nedeniyle özür dileyen ve hakemliği bırakabileceğini ima eden Çoban'a teşekkür etmiş ve devam etmesi telkininde bulunmuştu.

DENİZ ÇOBAN'A ZAYIF NOT! 7.4
Maçın gözlemcisi Turgut Sığıç'tan 7.4 notunu alan Deniz Çoban'a Merkez Hakem Kurulu'nun vereceği ceza merak konusu oldu. MHK'nin Çoban'ı (görevi bırakma kararı almaması durumunda) maç notu ve yaptığı açıklamalardan dolayı en az 5 hafta dinlendirmesi bekleniyor.

HAKEM KURULU: YANLIŞ YAPTI
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yaşanan hakem hataları ve son olarak Deniz Çoban'ın canlı yayında özür dilemesi sonrası MHK'yi olağanüstü toplantıya aldı. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, "TFF'nin talimatları, MHK'nin kuralları var. Maç sonu teknik direktörlerin soyunma odasına gidip, canlı yayın haricinde de onlarla konuşabilirdi. Deniz Çoban dostum ve arkadaşım. Ama yanlış iş yaptı. Kesin kararını verdikten sonra biz de kararımızı vereceğiz" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Deniz Çoban, önceki akşam oynanan müsabakada, Rizesporlu Viera'yı 38'de, Koray Altınay'ı ise 90'da ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışına atmış ve dakika 90+5'te Kasımpaşa aleyhine penaltı kararı vermişti. Bu penaltıyı gole çeviren Rize sahadan 1-1'lik sonuçla ayrılmıştı.

(Sabah)