Yılın futbolcusu adayları belli oldu!

Yılın futbolcusu adayları belli oldu!
UEFA tarafından verilen 2014-15 sezonunda "Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü" için Barcelona'dan Lionel Messi, Luis Suarez ve Real Madrid'den Cristiano Ronaldo aday gösterildi.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, 54 ülkeden gazetecilerin katıldığı oylamanın ardından Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü için mücadele edecek 10 isimden oluşan aday liste, 3 kişiye düşürüldü.

Listede, bu yıl beşincisi verilecek ödülü 2011'de alan Barcelonalı Lionel Messi, 2014'teki ödülün sahibi Real Madridli Cristiano Ronaldo ve bir diğer Barcelonalı futbolcu Luis Suarez yer aldı.

Arjantinli futbolcu Messi, Barcelona'nın UEFA Şampiyonlar Ligi, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ve İspanya Kral Kupası'nda şampiyon olduğu 2014-15 sezonunda toplam 58 gole ulaşmış ve Telmo Zarra'nın 251 gollük "La Liga'nın en skorer oyuncusu" rekorunu kırmıştı.

Geçen sezon Messi ve Neymar ile toplam 122 gole imza atan Barcelona'nın Uruguaylı forvet oyuncusu Suarez, Liverpool'dan ayrıldıktan sonra İngiltere'de oynadığı ilk karşılaşmada 2 gol atarak takımının Manchester City deplasmanında oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turu ilk maçından 2-1 galip ayrılmasını sağlamıştı.

Real Madrid'in Portekizli golcüsü Ronaldo ise 3 kez "hat-trick" yaptığı, Granada'yı 9-1 yendikleri mücadelede de 5 gol kaydettiği 2014-15 La Liga sezonunu 48 golle kapatmıştı. Ronaldo ayrıca Real Madrid'in unutulmaz ismi Alfredo Di Stefano'yu geçerek 61 golle kulübün bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu unvanını elde etmişti.

Ödülün kazananı, 27 Ağustos'ta Monaco'da gerçekleştirilecek 2015-16 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi sırasında açıklanacak.

Ödülü daha önce Barcelona'dan Arjantinli Lionel Messi ile İspanyol Andres Iniesta, Bayern Münih'ten Fransız Franck Ribery ve Real Madrid'den Portekizli Cristiano Ronaldo kazanmıştı.