İşte Şenol Güneş'in dokunulmazları!.. "Onları sakın ama sakın satmayın"

İşte Şenol Güneş'in dokunulmazları!.. "Onları sakın ama sakın satmayın"
Beşiktaş’a 14. şampiyonluğu getiren Atiba, Oğuzhan ve Sosa’nın kesinlikle kalmasını istiyor. Diğerleri için de “Ederini bulan kulüp menfaatlerine göre gidebilir” diyor.

Yeni sezon için kadro kurulumunda en rahat takım Beşiktaş. Sebebi ise çok güçlü bir orta sahaya sahip olması ve sözleşmelerin devam etmesi… Kale ve savunmaya takviye planları yapan ve bazı oyuncularla öngörüşmelerde bulunan siyah-beyazlılarda Şenol Güneş’in orta saha ile ilgili raporu da dikkat çekici… Güneş, bu sezon şampiyonluğa ulaşmalarında Kartal payına sahip olan orta saha düzeninin bozulmasını istemiyor. Nedeni ise uyumları ve takıma verdiği katkılar… Ön liberoda Atiba ile başlaşan sonrasında Oğuzhan, Sosa, Quaresma, Olcay Şahan ile devam eden kulübede Necip Uysal, Veli Kavlak, Kerim Frei ve Tolgay Arslan ile genişleyen orta alan opsiyonunu Güneş’i rahatlatıyor.

Futbolculara bağlı…
Yeni sezona yönelik yol haritasında da Şenol Hoca bu bölgenin sınırlarıyla fazla oynanması taraftarı değil. Özellikle üç isim konusunda… Atiba, Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa’nın çok astronomik teklifler olmadığı takdirde takımdan gönderilmesini istemiyor. Güneş çok iyi bir uyum gösteren üçlüyü yeni sezonda da kullanma düşüncesinde… Ancak adı sürekli transfer iddialarıyla anılan Gökhan Töre konusunda ise “Eğer ederini bulur ve kulüp menfaatleri de satılmasını gerektirirse gidebilir” görüşünde. Şenol Güneş’in düşüncesi böyle ama eğer ayrılık talepleri futbolcular tarafından gelir ve iyi de para verilirse kolaylık sağlanacak. 

40'ı çıkanlardan
Türkiye gazetesinin haberine göre; Atiba, Oğuzhan ve Josa’nın ortak özelliği ise geçen sezonu 40 maç bareminin üzerinde tamamlayan isimlerden olmaları… Atiba 43 maçta süre alırken, diğer iki isim ise 41 maçta ter döktü… Atiba’nın 43 maçta 2 gol 1 asisti bulunurken, Sosa’nın 9 gol, 13 asist ve Oğuzhan’ın da 10 gol 8 asisti bulunuyor. Öte yandan Beşiktaş’ta Divan Kurulu Başkanı yeniden Yalçın Karadeniz seçildi.

Sosa'nın 2 yılı var
Metalist’ten önce kiralanan sonra bonservisi alınan Jose Sosa sezon başı gidiyordu ama yönetim bırakmadı. Arjantinli oyuncunun Oğuzhan gibi 2 yılı daha var. Yıllık 1.6 milyon avro alıyor ve 10 bin avro da maç başı bulunuyor. Estudiantes’in yakın markajındaki Sosa da göz önünde olan bir isim ama yönetim bırakmaya meyilli görünmüyor.

Oğuzhan'ın 2 yılı var
EURO2016 vitrininde de boy gösterecek olan Oğuzhan Özyakup’un 2018’e kadar mukavelesi bulunuyor. 23 yaşındaki orkestra şefinin yıllık ücreti ise 1.4 milyon avro ve maç başı da 10 bin. Sezon başında Lazio’nun resmen istediği Ozzy, tekliflere açık ama yönetimin düşüncesi Avrupa’nın çok büyük bir kulübü olursa vize verilecek.

Atiba'nın 1 yılı var
Atiba Hutchinson’ın sözleşmesi geçen yıl uzatılmış ve 2 yıllık anlaşma yapılmıştı. 1 yılı daha olan Kanadalı orta saha senelik 1 milyon avro garanti ücret ve 10 bin avro maç başı alıyor. Eğer 20 maçta oynarsa 200 bin avro daha bonus alıyor. Yaşının 32 olduğunu ancak sergilediği futbola bakıldığında 30 altı gibi bir grafik sergilediğini hatırlatalım.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Beşiktaş

Maç Özetleri

Puan Durumu

iddaa maç sonuçlar