İşte Roberto Mancini'nin yeni takımı

İşte Roberto Mancini'nin yeni takımı
Galatasaray'ın eski patronu Roberto Mancini, İtalya'ya geri döndü.

Tecrübeli teknik adam, 2004-2008 yılları arasında da çalıştırdığı Inter'de yeniden göreve başlıyor.

Teknik direktör Walter Mazzari'nin görevine son verilen kulübün patronu Erick Thohir, yerine Roberto Mancini getirdi. Mancini ile 2.5 yıllık sözleşme imzalanacak.

Sezona büyük umutlarla başlayan ancak Serie A'da bir türlü aradığı istikrarı yakalayamayan İtalya’nın dev kulüplerinden Inter’de Endonezyalı başkan Erick Thorir, çareyi teknik direktör değişikliğinde buldu.

Galatasaray'dan sezon başında ayrılan Mancini'nin Inter'le 2.5 yıllık sözleşme imzalayacağı duyurulurken, takımın başındaki ilk maçına 23 Kasım'da oynanacak Milan derbisinde çıkacak.

Daha önce 2004-2008 sezonlarında Inter’i çalıştıran ve bu dönemde mavi-siyahlılara 3 İtalya Serie A şampiyonluğu, 2 İtalya Kupası, 2 de İtalya Süper Kupası kazandıran Mancini, daha sonra Premier Lig'in yoluna tutmuştu.

Mancini, geçen sezon başladıktan sonra Galatasaray’ın başına gelmiş, sezonu Türkiye Kupası zaferiyle tamamlamış daha sonra sarı-kırmızılı takımla yolları ayrılmıştı. 

Teknik direktör Walter Mazzari ile bir türlü ligde zirveye oynama hayalini gerçekleştiremeyen Inter, ligde son olarak sahasında Hellas Verona ile 2-2 berabere kalmıştı. Mavi-siyahlı takım, ligde şu ana kadar oynadıkları 11 maçta, 4 galibiyet, 4 beraberlik ve aldığı 3 yenilgiyle 9. sırada bulunuyor. Ligdekinin aksine Inter, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde F Grubu'nda 4 maçta topladığı 8 puanla yenilgisiz lider durumda.