İşte Payet'in West Ham'a uzanan hikayesi

Video yükleniyor...

West Ham United’ın Fransız oyuncusu Dmitiri Payet...

Böyle söyleyince, çok düz kalıyor, oysa onunki çok özel bir hikaye...

Fransız pasaportu olsa da aslında o bir ada çocuğu, üstelik Hint okyanusundan… Fransız sömürgesi Reunion adasında doğdu. Futbola adanın en büyük takımı Saint-Pierroise’de başladı. Payet, Ada tarihinin gördüğü en büyük yetenek olarak bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti. 1 yıl sonra, ada kulübü ile ortalık anlaşması bulunan La Havre’ye, Fransa’ya gönderildi. Sadece 11 yaşındaydı.

Ada’dan çıkıp büyük ülkeye gitmek Payet için büyük bir alışma sorunu yarattı. O dönem birlikte çalıştığı hocaları tarafından “çok zor bir karakter, çalışma motivasyonu yok” sözleri ile değerlendirildi. Dimitri Payet, 2003’te Ada’ya, Reunion’a geri döndü ve Excelsior kulübü ile anlaştı. Bir yıl sonra Fransa’dan bir kez daha çağrıldı. 2005’te Nantes’a imza attı.

Nantes ile amatör anlaşma imzalamıştı. 2005 yılında kulübün PAF takımındayken aynı zamanda da para biriktirmek için bu giyim mağazasında çalışıyordu.

Dimitri Payet, bu defa adaptasyon sorunu yaşamadı. Kısa sürede kendisini ve yeteneğini kanıtladı, bu defa her şey farklı olacaktı. Oldu da… Gösterdiği performans sayesinde 6 ay içinde profesyonel sözleşme imzaladı. Fransa’da Nantes, Lille, Marsilya formaları giydi. 2014-2015 sezonunda 36 maçta 17 asist yaparak, Messi’den sonra en fazla büyük 5 ligde en fazla gol servisi yapan futbolcu oldu. Fransa’da iki kez yılın en iyi 11’ine seçildi. 

2015’in yazında West Ham United ile Premier Lig’e transfer olduğunda sadece bir takım değil bir de aşk bulduğunu söylüyor...
 
Dimitri Payet, Hint Okyanusu’nda bir adada doğup büyümenin kendisini nasıl bir şey olduğunu şöyle anlatıyor: “Kabul etmek gerekir ki, biz Reunion’lular biraz zor yönetiliriz, zihinsel olarak çok kuvvetli insanlarız. Reunion adası, yaşamak için mükemmel bir yer. Herkesin bir adada büyümek gibi bir şansı olmaz. Ada Afrika’ya yakın olduğu için zor bir iklimi var, güneş hep tepemizdedir. Bu da bizi daha teknik futbolcular haline getiriyor.”

Dimitri Payet, Hint okyanusundaki küçücük bir adanın, Reunion’un, tüm dünyaya adını duyurmuş en büyük yıldızı… 

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

İngiltere Premier Ligi

West Ham

Premier Lig puan durumu

Premier Lig maç özetleri