İşte Mancini'nin Galatasaray karnesi!

Video yükleniyor...

Galatasaray Kulübü ile yollarını ayıran İtalyan teknik direktör Roberto Mancini, sarı-kırmızılı takıma geride kalan sezonda Türkiye Kupası'nı kazandırdı.

Fatih Terim'in, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasının ardından görevinden ayrılmasıyla 30 Eylül 2013'te takımın başına getirilen Mancini, sarı-kırmızı ekibin başında 46 resmi maça çıktı. Sarı-kırmızılı ekip, İtalyan çalıştırıcı yönetiminde 25 galibiyet, 13 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray, rakip filelere 82 gol atarken, kalesinde 47 gol gördü.
 
 Türkiye Kupası'nı 8 sezonun ardından kulübe kazandırdı

Mancini, Galatasaray'daki en önemli başarısını Ziraat Türkiye Kupası'nda ortaya koydu.

Sarı-kırmızılı ekip, İtalyan çalıştırıcı yönetiminde kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi. Kupa mücadelesine eleme turuyla başlayan Galatasaray, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a, normal süresi 2-2 berabere tamamlanan karşılaşmada sonunda penaltılarda 8-7 üstünlük kurarak gruplara kaldı. Bu maçla beraber kupada 11 maç yapan Galatasaray, 7 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Finalde Eskişehirspor'u 1-0 mağlup eden "Cim Bom", Türkiye Kupası'nı 8 sezonun ardından kazanma başarısı gösterdi.

 Ligi ikinci sırada tamamladı

Mancini, göreve geldiğinde sarı-kırmızılı takım ligde 2 galibiyet ve 4 beraberlikle 10 puan toplayıp, 5. sırada yer alıyordu.

Sarı-kırmızılı ekip, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde 28 Süper Lig mücadelesinde 16 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 yenilgi elde etti. Roberto Mancini ile 55 puan toplayan Galatasaray, sezon sonunda 65 puana ulaşarak ligi 2. sırada bitirdi ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde etti.

 

- Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura yükseldi

Galatasaray, 2013-2014 sezonunda kötü başladığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Mancini ile 2. tura yükselme başarısı gösterdi.

Fatih Terim döneminde Real Madrid'e 6-1 mağlup olarak grup maçlarına kötü bir başlangıç yapan sarı-kırmızılı ekip, İtalyan çalıştırıcı yönetiminde gruptaki 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti. Gruptaki son karşılaşmada İtalya'nın Juventus ekibini sahasında 1-0 mağlup eden Galatasaray, adını 2. tura yazdırdı. Sarı-kırmızılı ekip, 2. turda İngiltere'nin Chelsea takımıyla sahasında 1-1 beraber kalırken, deplasmandaki maçta 2-0 mağlup oldu ve elendi.

 

- Galatasaray kariyeri

Roberto Mancini'nin Galatasaray'daki kariyeri şöyle:

Organizasyon    Maç    G    B    Y    AG    YG
Spor Toto Süper Lig    28    16    7    5    51    28
UEFA Şampiyonlar Ligi    7    2    2    3    8    11
Ziraat Türkiye Kupası    11    7    4    -    23    8
TOPLAM    46    25    13    8    82    47