İşte Kanarya'nın muhtemel rakipleri

Video yükleniyor...

Aziz Yıldırım’ın, “Hedefimiz final oynamak” dediği Avrupa Ligi, bu sezon çok daha çekişmeli geçecek gibi görünüyor. Çünkü turnuvada, geçtiğimiz dönemlere oranla çok daha güçlü takımlar boy gösterecek. 30.020 puanı bulunan Fenerbahçe, bu akşam Atromitos engelini aşması halinde kura çekimine büyük ihtimalle 3. torbadan katılacak.

Bu durum, Avrupa Ligi’nin en güçlü takımlarıyla eşleşebileceği anlamına geliyor. Şu anda Liverpool, Schalke, Napoli, Dnipro, Marsilya, Villarreal, Fiorentina ve Anderlecht gibi takımlar, Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri arasında yer alıyor. Bunlara Borussia Dortmund, Ajax, Athletic Bilbao ve Salzburg da eklenebilir.


Monaco'daki Grimaldi Forum'da TSİ 14.00'te yapılacak kura çekimine 48 takım katılacak. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda elenen 10 takım (Skenderbeu, Celtic, Basel, Rapid Wien, Monaco, Basel, Lazio, Club Brugge, APOEL, Sporting Lizbon) ile elemeleri geçen 22 ve direkt katılma hakkı bulunan 16 ekip (Villarreal, Liverpool, Tottenham, Augsburg, Schalke 04, Fiorentina, Napoli, Braga, Marsilya, Lokomotiv Moskova, Groningen, Dnipro, Anderlecht, Beşiktaş, Asteras, Sion), 4'erli 12 gruba ayrılacak.

Beşiktaş beklemede

Avrupa Ligi’ne gruplardan giriş yapacak olan bir diğer temsilcimiz Beşiktaş, 36.520 puanla 3. torbanın en üst sırasında yer alıyor. Bu akşam alınacak sonuçlara göre Siyah-Beyazlılar’ın 2. torbaya yükselme ihtimali bulunuyor. Bu durumda Beşiktaş, Fenerbahçe’ye oranla grupta daha güçsüz rakiplerle karşılaşma şansı elde edecek. Avrupa Ligi’nde grup kuraları yarın çekilecek. İlk maçlar 17 Eylül’de oynanacak. Turnuvada bu sezonki final 18 Mayıs 2016’da İsviçre’nin Basel şehrinde gerçekleşecek.

Kaynak: Fanatik