İşte herkesin merak ettiği sorunun cevabı

İşte herkesin merak ettiği sorunun cevabı
Fenerbahçe yeni sezonun takımını kurarken, sanılanlardan çok farklı temellere dayanıyor.

Yeni sezon öncesi diğer kulüplere oranla Fenerbahçe’de hayli yoğun bir transfer hareketliliği yaşanıyor... Gelenler, gidenler, gelecekler derken, sarı lacivertliler, taraftarına büyük bir heyecan aşılamış durumda. Çok sayıda yeni transfer hedefleyen sarı lacivertliler, net rakamı açıklamasa da, oldukça iyi bir bütçeyi transfere ayırdı.
 
İmza attırılanlar dışında başka hangi futbolcuların alınacağı dört gözle beklenirken, sarı lacivertlilerin transferin kaynağını nasıl bulduğu da merak edilip tartışılıyor.
 
Kulislerde bazı işadamlarının destek verdiği veya banka kredisi ile işlerin yürütüldüğü konuşulurken, kulübün bu harcamalarla borçlanıp sıkıntı yaşayacağını ileri sürenlere de rastlanmıyor değil...
Ancak durumun hiç de sanıldığı ya da iddia edildiği gibi olmadığını öğrendik. İşin aslı, Fenerbahçe geçen yıla göre maddi anlamda bir çok önemli kalemi gelir hanesine eklediği için bu transferleri yapabiliyor.
 
İşte kalem kalem Fenerbahçe’de kasaya girecek paralar:
 
FORMADAN 10-12 MİLYON EURO
 
Geçtiğimiz sezon reklam alınmayan formaya bu sezon bir çok Arap firmasından teklif olduğu biliniyor. Firmalarla görüşmeler başkan Aziz Yıldırım yürütüyor. Forma reklamından yıllık 10-12 milyon Euro arası gelir hedefleniyor.
 
STADA SPONSORDAN 15 MİLYON EURO
 
Şükrü Saracoğlu Stadı’na isim sponsoru alıp almamak kulüpte ciddi tartışma konusu olmuştu.
 
Fenerbahçe bu konuda artık daha ılımlı düşünüyor. Gelen tekliflerin oldukça cazip olduğu ve Arap firmalarının yanı sıra bazı Uzakdoğu şirketlerinin de talipli olduğu belirtiliyor. F.Bahçe’nin buradan düşündüğü yıllık gelir de 15 milyon Euro...
 
TRİBÜNDEN EN AZ 15 MİLYON EURO
 
Geçen yıl sadece 18 bin kombine satabilen Fenerbahçe bu yıl bu rakamı en az 30 bine çıkarmayı planlıyor. Özellikle geçen yıl kombine satışına kapalı tutulan Türk Telekom tribünün açılması ile gelirler artacak.
 
Bütün bilet satışından yılda en az 15 milyon Euro gelir beklendiği öğrenildi.
 
GİDENLERDEN TASARRUF 12 MİLYON EURO
 
Yeni sezonda takımda olmayacak Selçuk Şahin 900 bin Euro, Bekir İrtegün 1.4 milyon Euro, Emre Belözoğlu ve Egemen 2 milyon Euro, Mert 600 bin Euro, Webo 1.6 milyon Euro, Kuyt maç başları ile birlikte 3.5 milyon Euro kazanıyordu. Bu futbolculara ödenmeyecek para yıllık 12 milyon’un üstünde hesap ediliyor.
 
Yani Kjaer’in ve Şener’in parası giden oyuncularla çıktı bile.
 
AVRUPA KUPALARI
 
Fenerbahçe 2 yıldır Avrupa Kupaları gelirlerinden mahrum kaldı. Avrupa Ligi’ne gidildiğinde 12 milyon Euro kasaya konulmuştu. Bu yılki en büyük hedef, ön elemeyi geçip Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmek...  Bu olmasa bile Avrupa Ligi’nden 10 milyon Euro’nun kasaya konulması bekleniyor.

Kaynak: Hürriyet

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Fenerbahçe