İşte herkesin merak ettiği Emre Mor'un hikayesi!

Video yükleniyor...

Topu kolay kolay kaybetmiyor ve topla çok hızlı katediyor... Takımını kontratağa çıkarmakta kilit rolde... Sık sık şut atıp kalecileri tedirgin ediyor

A Milli Takım'da futbolu ile ayakta alkışlanan Emre Mor'un sezon içerisinde sergilediği futbolunu mercek altına aldık. En önemli özelliği ayağına aldığı topu kolay kolay kaybetmemesi ve top sürme yani dripling olan Emre'nin bu sezon takımında sergilediği performanslar ve en önemli özellikleri ise şöyle:

EN GÜÇLÜ YÖNÜ: TOPLA KATETMELER

Ayağına topu aldığı zaman dikine oynaması ile öne çıkan isim maç başına ortalama 13 dripling (top sürme) yaparken, bunların %64'ünde başarı sağlıyor. Oyuncunun en önemli özelliği olan top sürme yeteneği. Bu özelliği ilk milli maçında da öne çıkarken, ligde attığı iki golde de bu özelliği sayesinde skor üretti.

KONTRATAK FUTBOLUNDA BAŞROLDE
Hızlı olması ile boş alanlarda etkili olan Emre Mor, bu sayede kontratak futbolunda da önemli bir role sahip. Oyuncunun en önemli özellikleri listesinde ikinci sıraya kontratak futbolu yer alırken, oyunu kurma becerisi sayesinde de etkili atakların oluşmasını sağlayabiliyor.

KARŞILAŞMA BAŞINA 2.8 ŞUT ATIYOR
Oyuncunun dikkat çeken özellikleri arasındaki bir nokta da uzaktan şutları... Karşılaşma başına 2.8 şut ortalaması ile oynayan ismin, maç başına attığı 3 bitirici pas ile de gole götüren oyuncu özelliği de bulunuyor. Futbolcu 2 asist yapmış olsa da, asisti getiren paslarda başrolde yer aldı.

KARADA VAR AMA HAVADA ETKİSİZ
1.69 metre boyunda olan Emre'nin Danimarka Ligi'nde hava topu başarı yüzdesi %18 olurken, oyuncunun pas başarı yüzdesi ise %78. Oyuncu her maç rakip ataklarını ortalama 1.3 defa keserken, hamle başarı yüzdesi de %51 oldu. Oyuncu takımında %58 oranında hücumda görev yaparken, %35 oranında sağ kanatta, zaman zaman ise ön liberoda kendisine yer buldu.

Genç futbolcu için ne dediler?

Teknik adam gözüyle

HİKMET KARAMAN

Dünyada ikinci örneği yok
Topla çabuk driplinge kalkan, rakibin üstüne giden, rakibi geçtikten sonra pasla oynayan, sonra da çabuk boş alana kaçan bir isim. Oyuncu rakibin sağından ya da solundan topu atıp, tersten geçmeyi başarırken, sonrasında da şut şansı yaratabilmekte. Bunlar bir dönemin yıldızları Kevin Keegan ile Simonsen'in özelliklerinin neredeyse aynısı. Günümüz futbolunda şu anda dünya ve Avrupa piyasında bu özelliklere sahip bir ikinci isim yok. Emre Mor, bu iki eski yıldızın karışımı ve daha çabuk olanı. Çabukluğu ile beraber top tekniği var. EURO 2016'da Arda ile yıldız adayım.

Futbolcu gözüyle

METİN TEKİN


Oyun aklını ortaya koydu
Benim futbolcuya bakışımda çabukluk çok önemli bir kriterdir. Emre buna sahip bir oyuncu, bunu gördüm. Oyun aklının da belli bir seviyede olduğu izlenimini verdi. Şunu söylemek gerekir, Euro 2016 kadrosunda görmek çok da şaşırtıcı olmayacaktır. Kısa sürede gösterdikleriyle 23 kişilik kadroda rahatlıkla görebiliriz kendisini.

Futbolcu gözüyle

İSKENDER GÜNEN


0-5'lik maçta bile iyiydi
29 Mart'taki 5-0'lık mağlubiyetle sonuçlanan Slovakya maçında ilk kez izlemiştim. Dikkatimi çeken tek oyuncuydu. Topla buluştuğunda son derece çabuk hareket ediyor ve tekniği üst düzeyde. Ve her şeyden önemlisi, çok genç olmasına rağmen oyun bilgisi yüksek. Fransa'da olmalı.

1 milyon Euro iddiasına güldü

Karadağ maçındaki futboluyla gündeme oturan Emre Mor, internette ilginç bir paylaşım yaptı. Dortmund'un bonservisi için 1 milyon Euro ödemeyi göze aldığı yazan gazeteyi gösteren genç yıldız, haberin üstüne, "Hahahaha 1E?" yazarak kahkaha görselleri koydu.