"İşte Beşiktaş'ın kasasına giren gerçek rakam"

"İşte Beşiktaş'ın kasasına giren gerçek rakam"
Senegalli için Shanghai Shenhua’nın 13 milyon Euro ödeyeceği açıklanmıştı. Ancak 2 milyon Euro’sunun menajere gideceği ortaya çıkarken Beşiktaş’ın kasasına koyacağı para 11 milyon Euro’ya düştü
*
BEŞİKTAŞ taraftarının sevgilisi olan, adına şarkılar bestelenen Demba Ba, Çin’in yolunu tutarken siyah-beyazlıların kasasına ise 13 milyon Euro gireceği iddia edildi... Beşiktaş, Chelsea’den 6 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı oyuncuyu 13 milyon Euro’ya satarak kulübün mali durumunu da düzlüğe çıkarmak isterken bu rakamının tümünün Beşiktaş’ın kasasına girmeyeceği ortaya çıktı.
 
KARİYERİNİN en iyi dönemlerinden birini Beşiktaş’ta geçiren Demba Ba geçen sezon 29 lig maçında 18 gol atıp 5 kez de asist yaparken Avrupa Ligi’nde ise 8 maçta 5 gol 2 asistlik bir performans ile yeniden dünya çapında adından söz edilir bir oyuncu durumuna geldi.
 
SENEGALLİ yıldız çıkışı ile teklifler alırken Katar ve Çin’den gelen yüksek meblağlar hem oyuncu hem de yönetimin yüzünü güldürdü. Son olarak S.Shenhua ile anlaşılırken Kartal’a bonservis olarak 13 milyon Euro, oyuncuya ise yıllık 7 milyon gibi astronomik bir bedel ödeneceği Çin kulübü tarafından duyuruldu.
 
21 MİLYON  EURO  KAZANACAK
 
FAKAT işin aslı tam olarak böyle değil! 13 milyon Euro olarak açıklanan bonservisin sadece 11 milyon Euro’su siyah-beyazlı kulübün kasasına girecek. Arada kalan 2 milyon Euro ise oyuncunun Çin kulübüne transferini sağlayan menajerlerin cebine gidecek.
 
30 yaşındaki oyuncunun yıllık 7 milyon Euro olan alacağından menajerlerin cebine bir kuruş bile gitmezken 3 yıllık imza sonunda Demba Ba ise 21 milyon Euro kazanacak.
 
Demba Ba, Beşiktaş’ın 10 sezon önce 7.6 milyon Euro’ya Lyon’a yolladığı John Carew’in ardından yaptığı en pahalı oyuncu satışı olarak tarihe geçmişti.

(Vatan)

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Beşiktaş